Jevgeni Zolotko kuueosalise teose „Asjad“ kolmas peatükk „Asjad“ 30.04. – 17.05.12 / Tartu Kunstimaja pööning

Alates 02. maist on Tartu Kunstimaja pööningul avatud Jevgeni Zolotko kuueosalise teose „Asjad“ kolmas peatükk „Asjad“.
Näituse avamisel esmaspäeval, 30. aprillil 2012, kell 17 antakse Tartu Kunstimaja suures saalis (Vanemuise 26, Tartu) Jevgeni Zolotkole üle Anton Starkopfi nimeline skulptuuri aastapreemia.

Osa I : Kõne 19.03. – 03.04.12
Osa II : Kaotus 10.04. – 24.04.12
Osa III: Asjad 30.04. – 17.05.12
Osa IV: Tuvi
Osa V: Ecce Homo
Osa VI:

Ekspositsioon vältab ca. kahenädalaste tsüklitena üle kolme kuu. Teost on võimalik külastada E-R 10:00-17:00, külastus tuleb eelnevalt kokku leppida Kunstimaja kantselei telefonil 5301 2277.
Jevgeni Zolotkoga teevad teose loomisel kaastööd Anti Saar ja Helena Tulve.
Toetavad Eesti Kultuurkapital ja Tartu Kunstnike Liit

Jevgeni Zolotko on ennekõike tuntud tugeva autorikäekirjaga installatiivsete ruumide loojana. Tartu Kunstnike Liidu ettepanekul sündinud teose “Asjad” puhul on situatsioon aga vastupidine.
Kujuteldava, suletud ruumi loomise asemel, on autori kasutuses reaalne keskkond, mis kannab oma olemuses kõiki Zolotko installatsioonidele iseloomulikke jooni. Ent kuivõrd väljamõeldud personaazi asemel on tegelikkus, ei keskendu autor mitte maailma hääbumisele, vaid pööningult leitud artefaktidele toetudes põrmus peituva taasloomisele.

“Armastage kogu Jumala loomingut, nii tervikut kui iga üksikut liivatera. Armastage iga lehekest, iga Jumala päikesekiirt. Armastage loomi, armastage taimi, armastage iga asja. Kui sa iga asja armastad, mõistad sa ka Jumala saladust asjades.“

F.M. Dostojevski “Vennad Karamazovid” ( staarets Zossima vestlusest ja õpetustest)

Pressiteate koostas Indrek Grigor

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.