Suvised töötoad Tartu Kunstimajas 20. -22. juulil 2020

 

Juulis ja augustis ootame poisse ja tüdrukuid Tartu Kunstimaja suvistesse töötubadesse. Praegu on kunstimajas üleval maali-, graafika- ja fotonäitus. Uudistame näituseid ja teeme erinevates tehnikates kunstitöid.

 

Juulikuu töötoad:
• 20. juulil kell 10.00 – 12.00, hommikune töötuba 5 – 7 aastastele lastele, osalema on oodatud ka saatjad.
• 21. juulil kell 10.00 – 13.00, töötuba töötuba kuni 15 aastastele, osaleb näituse “Tootemid” autor Jaak Kikas.
• 22.juulil kell 17.30 – 19.30, töötuppa on kutsutud 7 – 12 aastased poisid ja tüdrukud.
Töötubadesse on uudistama oodatud ka huvilised lapsevanemad.

Seekordsete töötubade keskmes on Jaak Kikase sümmeetriliste fotomanipulatsioonide näitus “Tootemid”. Jaak Kikas on hariduselt ja ametilt füüsik. Näitusesaali seintel saab näha sümmeetrilisi pilte, mille tegemisel on kasutatud fotode lõikamist, pööramist ja peegeldamist. Saadud piltidelt vaatavad vastu uued ja ootamatud kujundid. Eemalt vaadates tekivad meil kujutlused putukatest ja olenditest. Lähedalt uurides näeme piltidel puid, põõsaid, veevoolu, pilvi, maanteed ja muud tuttavat.

Kolmapäevases töötoas kunstnikuga uurime, mis on sümmeetria, kus sümmeetriat kohtab ja miks me silm leiab piltidelt putukaid-mutukaid, metsaolendeid. Loome mitmel viisil sümmetrilisi pilte. Ekraanilt saame vaadata, kuidas kunstnik pilditöötlust tegi. Jaak Kikas jagab meiega enda pildistatud maastikupilte, töötoas kasutame piltide muutmiseks skannerit, kääre, liimi, osavaid käsi ja eelkõige uudishimu ja katsetamislusti. Lõikamisele ja liimimisele lisaks peegeldame peeglitega ja tekitame sümmeetriat värve, pintslit ja nööri kasutades.

Töötubadesse saab registreeruda aadressil haridus@kunstimaja.ee

Osalemine on tasuta.

 

Kontakt:
Marika Sagur
haridus@kunstimaja.ee
Tel:5328 4405

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.