Islandi fotograafi Ingolfur Juliusson’i ja skulptor Jevgeni Zolotko ühisnäitus 01.07.-24.07.2011 / Väike saal

 

Neljateistkümne kuu jooksul on Islandil toimunud kolm vulkaanipurset, mille tagajärjed avaldasid ulatuslikku mõju kogu Euroopale. Põhjustades billionitesse ulatuvaid kahjusid inimeste varale ja majandusele, jäävad vulkaanid loodusjõuks, mille ees inimkond on endiselt jõuetu.
Ingolfur Juliusson on Islandil töötav pressifotograaf, kes vahendas rahvusvahelistele uudisteagentuuridele vulkaanipursete ilu ja jõudu.

Läänemaise kõrgkultuuri ühe hälli, aastal 79 m.a.j Vesuuvi vulkaanipurske tuhka mattunud Pompei, mille väljakaevamistel avati aastatel 1912-1913 elamu Casa del Sacello Iliaco, kogupindalaga ca. 500 m2, mis on oma põhiplaanilt võrdlemisi tüüpilise eesaed/hall ülesehitusega, väljaarvatud asjaolu, et toad on vaid ühel pool eeshalli. Maja elanikud põgenesid ilmselt enne hoone täielikku tuha alla mattumist, kuivõrd väljakaevamistel ei leitud luid, küll aga viitavad mahajäänud ehted ja majapidamistarbed, et põgenemine toimus kiirustades.
Skulptor Jevgeni Zolotko intallatsioon, mis kujutab Pompei elumaja põhiplaani, on lahendatud autorimaterjaliks kujunenud peenestatud tekstikandja hallist massist.

Pressiteate koostas
Indrek Grigor

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.