Ringkäik kuraatoriga näitusel „Jaunums! Läti värske maal“

TARTU KUNSTIMAJA
PRESSITEADE

Ringkäik kuraatoriga näitusel „Jaunums! Läti värske maal“

Kolmapäeval, 5. detsembril kell 17.00 ootab Tartu Kunstimaja huvilisi ringkäigule näitusel „Jaunums! Läti värske maal“, mille viib läbi kuraator Peeter Talvistu.

Näitus „Jaunums! Läti värske maal“ proovib pakkuda Eesti publikule lühiülevaate Läti maalikunsti hetkeseisust. Viimase kahe kümnendi jooksul on varem lähedane Eesti ja Läti, kahe geograafilise ja ajaloolise naabri, vaheline kultuuriline side kahjuks jahenenud. Samal ajal ei saa eitada, et nende riikide kunstnike tunnetustasandi ühisosa on siiski väga suur. Antud näituse eesmärgiks on kaardistada Lätis kaasaegse maali kihistusi – erinevad stiilid, vaated ja kunstilised väärtused on hinnanguid andmata liidetud ühtsesse tervikusse, mille tulemusena tekib polükroomne kokkuvõte. See tõestab, et Lätis pole kõrgetasemelised traditsioonid kusagile kadunud ning maal lausa vohab oma mitmekesisuses. Kõik eksponeeritavad autorid on eripalgelised, kuid moodustavad ühtse kvaliteetse ning kokkuvõtliku komplekti, mis esitleb meie lähedasi juuri ja sarnaseid vaateid. Seetõttu on veelgi selgem, miks käesolev näitus toimub justnimelt Tartus – Eesti maalikunsti ajaloolise ja kaasaegses pealinnas.
Näitusel esindatud seitse kunstnikku moodustavad koosluse tuntud tähtedest ning uutest annetest, kes esindavad Läti maalikunsti erinevaid osapooli. Sissejuhatus algajatele. Vahetevahel tuleb akent natuke paotada ja värske hingus tuppa lasta.
Näitus jääb avatuks 16. detsembrini.

Kohtumiseni!

Peeter Talvistu
Näituse kuraator
5650 7782
talvistu@gmail.com

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.