Tartu Ülikooli maaliosakonna kaitsmised 05. juunil

Maalikunst-plakat 2013-0015.juunil kell 11.00 algavad Tartu Kunstimuuseumis Tartu Ülikooli maalikunsti eriala bakalaureuse- ja magistritööde kaitsmised.

Lõputööde näitused Tartu Kunstimuusemis, Tartu Kunstimajas, Vanemuise konserdimaja fuajees ja Y-galeriis jäävad avatuks 30.juunini.

Maalikunsti bakalaureusetööd 2013
Tartu Kunstimaja suur saal:
Kadri Kõiv (1987) „Eesti talv“ koosneb kolmest askeetlikust maalist, kus on kujutatud talvist loodust linnas.Maalitud motiivid on urbaniseerunud vaated paneelmajade vahel asuvatest kaskedest talveängises Tartus.

Monumentaalgalerii:
Maarja Nõmmiku (1991) sinivalges koloriidis maalitud geomeetriline sari „Ruum ruudus“ täidab kogu Tartu Kunstimaja monumentaalgalerii Kaido-olelikus võtmes ruumi-tajudega. Ruumimõju aluseks on unenäo-taoline usutavus – loogiline oma irratsionaalsusest hoolimata.

Tartu Kunstimaja väike saal:
Elo-Mai Mikelsaar (1989) „Must stsenaarium“ 6-osaline lõputöö on maalitud harvanähtava sisendusliku jõuga. Abstraktse ja realistliku süntees, eriti portreelise lahenduse kontekstis toodab üheksal juhul kümnest halvamaigulist déjà vu-d, autoril on õnnestunud lahendada kogu seeria põldroosiliku, intellektuaalset ja maalilist ühendava kõrgmeisterlikkusega.

Maalikunsti magistritööd 2013
Tartu Kunstimaja suur saal:
Tanel Tolsting (1987) „Rännakud“ .

Sarja eesmärk on uurida rändamist, anda aimdust meie hulgas elavate inimeste sisemistest rändamistest, ilma et inimene peaks liigutama oma füüsilist keha. Maalimise protsess on autori jaoks rändamise viis, isegi siis, kui tegemist on keerukama ja üsna täpselt eel-kavandatud tööga. Just sellel tasandil seondub lõputööga sisuliseks tervikuks ka Tiiu Linnu portreesari, sügissemestril valminud Tiiu Linnu portreesari ja kevadsemestri „Rännakud“ on siiski omaette poolused.

Bakalaureusetööde juhendajad: Anne Parmasto, Jüri Kask, Rauno Thomas Moss
Magistritöö juhendaja: Rauno Thomas Moss

Näituste kujundus, lisainfo: Jaan Elken, GSM 554 0544

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.