Publikuprogramm näitusel

Louise Gügi performance näitusel „Puudutakse“

Laupäeval, 14. septembril algusega kell 13.00 toimub Tartu Kunstimaja suures saalis näitusel „Puudutakse“ Prantsuse kunstnik Louise Gügi performance.

Performancel kantav kostüüm valmis kunstimajas toimunud töötoa käigus, kus kostüümi erinevad osad valmisid taaskasutatavatest ja leitud materjalidest.

Oled oodatud!


Töötuba näitusel

Laupäeval, 7. septembril algusega kell 13.00 toimub Tartu Kunstimajas Prantsuse kunstnik Louise Gügi töötuba, mille käigus valmistatakse kostüüm, mis kehastab rähni. Oodatud on kõik huvilised, kes soovivad antud projekti panustada. Liituda saab endale sobival ajal vahemikus kell 13.00 – 17.00.

Näituse „Puudutakse“ ökoloogilises kontekstis valmistatakse kostüümi erinevad osad taaskasutatavatest ja leitud materjalidest, nagu ajalehepaber või papp pea või jalgade jaoks, samas kui tiivad või nokk valmistatakse tekstiilist.

Töötuba on tasuta.


Avalik arutelu näitusel

Reedel, 23. augustil kell 15.30 toimub avalik arutelu Tartu Kunstimajas avataval näitusel “Puudutakse”. Vestlusel osalevad Tartu Ülikooli botaanika professor Meelis Pärtel ning näitusel esinevad kunstnikud Samuel Collins & Mo Langmuir, Justine Blau, Elīna Vītola, Kristina Õllek & Kert Viiart. Vestlust modereerivad näituse kuraatorid Sara Bédard-Goulet ja Marie-Laure Delaporte. 

Arutelu tõukub näituse “Puudutakse” põhiteemast, milleks on liikide ohustatus ja väljasuremine ning nende nähtuste kultuurilised tähendused. Kunstnikud selgitavad ja avavad teemat läbi läbi oma loomingu ning Meelis Pärtel avab enda loodud tumeda elurikkuse mõistet.

Arutelu toimub inglise keeles ja on tasuta.


Kuraatorituur

Laupäeval, 24. augustil kell 12.00 toimub näitusel „Puudutakse“ kuraatorituur. Tuuri viib läbi üks näituse kuraatoritest Marie-Laure Delaporte.

Näituse põhiteema on liikide ohustatus ja väljasuremine ning nende nähtuste kultuurilised tähendused. Külastajad saavad näha kaasaegseid kunstiteoseid, mis on tehtud 40 miljonit aastat vanade loomade luudest.

Tuur toimub inglise keeles ja on tasuta.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.