“Vaatenurk / Point of View” / Suur saal 30.07. – 24.08. 2014

 

Vaatenurk plakat previewAvamine 30.07. kell 18:00

Osalevad / participating:
Jaan Luik, Jim Berggren, Isidro Lopez-Aparicio, Radoslaw Gryta, Jan Pohribny, Katerina Dorokhova, Hugo Besard, Juhani Järvinen

Kuraatorid / Curated by:
Juhani Järvinen & Jaan Luik

Näitusel osalevad kunstnikud esindavad erinevaid vaatenurki Euroopa kunstis. Seitse neist on õppinud 1970-tel eri maade kunstiakadeemiates: skulptor Jaan Luik ERKI-s, fotokunstnik Jan Pohribny Praha Kunstiakadeemias, graafik Jim Berggren Valandi Kunstikõrgkoolis, graafik Isidro Lopez-Aparicio Granada Ülikoolis, Radoslaw Gryta Poola, Peterburi ja Soome Kunstiakadeemiates, graafik Hugo Besard Antverpeni Kunstiakadeemias ja Juhani Järvinen Soome Kunstiakadeemias. Nooremat vaatenurka esindab Peterburi Akadeemia 2000. aastal lõpetanud maalikunstnik Katerina Dorokhova. Lisaks aktiivsele kunstiloomingule töötavad kõik osalevad kunstnikud pedagoogikavallas ning osalevad erinevates kunstikomisjonides ja organisatsioonides.
Jaan Luigele (jluik111@gmail.com) on omane klassikaline, kuid samal ajal ka modernne skulptuurikäsitlus.
Jim Berggren (www.ramverk.se/vardagsbilder/jim/Valkommen.html), Skandinaavia tunnustatuimaid graafikuid. Keskendub oma loomingus uue ja vana tehnoloogia ühendamisele.
Isidro Lopez-Aparicio (isidrolopezaparicio.com) on mitmekülgne kunstnik ja töötab edukalt nii Euroopas, kui ka väljaspool seda.
Radoslaw Gryta (www.radoslawgryta.com) looming kannab, olenemata sellest, et ta on elanud pikalt Soomes, tugevalt slaavipäraseid jooni.
Jan Pohribny (www.pohribny.cz) on üks Euroopa fotokunsti keskseid persoone. Ta on pildistanud maagilisi kivimoodustisi üle maailma. Keskseks teemaks ta loomingus on inimese ja looduse suhe.
Katerina Dorokhova (katerinadorokhova@mail.ru) esindab Peterburi Akadeemia klassikalisi maalikunsti traditsiooni. Noorest east hoolimatta on ta leidnud tunnustust lisaks Venemaale ka Soomes ja Hiinas.
Hugo Besard (www.hugobesard.be) on Euroopa graafikas kesksemaid persoone ja on saanud palju rahvusvahelisi preemiaid. Tema loomingule on omane vanade graafikatehnikate meisterlik valdamine ja oskus neid liita tänapäeva graafika konteksti. Ta on Antverpeni Kunstiakadeemia professor.
Juhani Järvise (www.juhanijarvinen.net) loomingu keskne valdkond on skulptuur, kuid viimastel aastatel on ta osalenud ka mitmetel rahvusvahelistel graafikasündmustel nii kunstniku kui zürii liikmena.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.