Vestlusring „Kust tuleb noore kunstniku emapalk?” / 07. juunil kl 17!

Reedel, 7. juunil kell 17.00 toimub Tartu Kunstimaja väikeses saalis Olesja Katšanovskaja isikunäituse „Kultuuritolm” raames vestlusring „Kust tuleb noore kunstniku emapalk?”

Vestlusel osalevad kunstnikud Olesja Katšanovskaja ja Ede Raadik ning teatriteadlane Anneli Saro ja kunstiteadlane Julia Polujanenkova. Keskseks teemaks on, kuidas peaks noor naine ja eelkõige noor ema tegema kultuuriväljal karjääri. Ühiskondlikud ootused kultuuritegijatele on kõrged, kuid reaalne olukord ei võimalda boheemlust ja ei taga samas ka kindlust.

Olesja Katšanovskaja on kunstnik Ida-Virumaalt, kes vaatleb oma parajasti avatud näitusel emotsioone, mida talle on tekitanud reaalne kunstnikuelu ja kunstniku roll tänases maailmas.

Ede Raadik on kunstnik Tallinnast, kelle hiljutine isiknäitus Kogo galeriis uuris naise tervist menstruaaltsükleid jälgivate nutirakenduste abil ning sellega kaasnevaid sotsiaalseid probleeme.

Anneli Saro on Tartu Ülikooli teatriteaduse professor, kelle peamised uurimisteemad on seotud teatri kui sotsiaalse fenomeniga.

Julia Polujanenkova on Tartu Kunstimuuseumi kaasaegse kunsti kogu hoidja ja Olesja Katšanovskaja näituse „Kultuuritolm“ kuraator.

Lisainfo:
Tanel Asmer
Tartu Kunstimaja produtsent
produtsent@kunstimaja.ee
5562 1192

facebook.com/kunstimaja
Tartu Kunstimaja (Vanemuise 26) on avatud K–E 12–18. Näitused on tasuta.
Tartu Kunstimaja näitusetegevust toetavad Tartu Linnavalitsus ja Eesti Kultuurkapital.

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.