Autovabaduse heategevuslik kunstioksjon 8. augustil kell 14!

Tartu Kunstnike Liit koostöös Tartu linnaga on teist suve kutsumas Autovabaduse puiesteele täiesti elusaid ja täiesti päris äärmiselt andekaid kunstnikke. Tehakse seda taas viisil, et huviline publik saab reaalajas uue kunsti sünni tunnistajaks olla.

Autovabaduse puiestee teisel suvel on kesklinna pargis tööhoos Tartu kunstielu neli absoluutset tippu. Järjestikustel nädalatel alates 12. juulist loovad otse teie silmade all minigaleriialal oma uued teosed Kairo, Enn Tegova, Regina-Mareta Soonsein ja Alar Tuul.

Valminud unikaalsete tööde müügiks korraldatakse Autovabaduse puiestee lõpupäeval, 8. augustil kell 14 heategevuslik kunstioksjon. Oksjoni juhib Tanel Jonas (Ugala Teater) ja kõigi teoste alghinnaks on 100 eurot. Registreerimine oksjon@kunstimaja.ee (kohapeal, telefoniga või eelpakkumine) ja oksjonipäeval kohapeal.

Kogu tulu annetatakse MTÜ-le Vaprusehelmed, mis on loodud krooniliste haigustega laste ravi toetamiseks, nende abistamiseks valulike protseduuride ja pikkade raviperioodidega toimetulekul. Helmeste abil saavad lapsed ja pered rääkida oma lugu, mida nad on saavutanud, läbi elanud ja kui vaprad nad on olnud. Eestis on programmiga liitunud TÜ Kliinikumi ja Tallinna Lastehaigla hematoloogia-onkoloogia osakonnad. Rohkem teavet: www.vaprusehelmed.ee

NB! Autovabaduse puiesteel toimub kolmel korral ka helmeste valmistamise töötubasid (18. juulil kell 11–13, 21. juulil kell 17–19 ja 8. augustil kell 13–15).

Tulge kesklinna parki vaatama, kuidas kunst sünnib, toetage lapsi väga rasketel hetkedel ja olge kindlasti kohal ka oksjonil 8. augustil. Võib-olla ehib tulevikus just teie kodu tõeliselt unikaalne, tavapäratu sünnilooga teos.


KAIRO rõõmsavärvilisi maasikaid täis pilte võib kohata erinevatel Tartu tänavatel ja eelkõige Supilinnas. Tema omanäolised maalid on täis lõunamaist lopsakust ja tsipa kummalisi elunautivaid tüüpe, kes piltidel peamiselt lihtsalt olelevad. Kairo viimased suuremad näitused on toimunud Tartu Kunstimajas ja Kondase Keskuses Viljandis, kuid tänavatel alustanud kunstnikuna on ta harjunud, et ta seljataga seisab pidevalt küsimusi esitav publik.


ENN TEGOVA ei vaja kunstihuvilisele tartlasele tutvustamist juba aastakümneid. Alustanud 1960-ndatel legendaarses rühmituses Visarid ning ühe rühmituse Para 89 peamise liikmena on tema sürrealismihõnguline stiil võnkunud hüperrealismist poolabstraktsete vormimängudeni. Alati on neis töödes peidus ka vigurdavaid viited kunstiajaloole. Väga paljudele on Enn aga tuttav ka kui veerand sajandit Tartu Lastekunstikooli juhtinud direktor Tegova.


REGINA-MARETA SOONSEIN on väga lühikese ajaga jõudnud Eesti graafikamaailma tippu. Tema looklevate joontega kompositsioonid, mille voogetest on võimalik välja lugeda inimfiguure, on alati äärmiselt pilkupüüdvad. Üheks põhjuseks on kahtlemata nende suurus, sest tema senini vägevaim linoolist trükiplaat oli tervelt kümne ruutmeetrine. Kuigi ta kasutab oma plaate ka piltide trükkimiseks, on need praeguseks muutunud täiesti iseseisvateks kunstiteosteks. Üht sellist lõikab ta välja Autovabaduse puiesteel ning ka see teos jõuab 8. augusti kunstioksjonile.


ALAR TUULe maalid on täis kummalist värvide sigrimigri ning viiteid tehnoloogiale ja sellega seotud probleemidele. Kuigi ta on läinud ajalooraamatutesse kui viimane Tartu Ülikooli maaliosakonna lõpetaja, on tema stiil olnud juba täiesti karjääri algusest koheselt ära tuntav ja tuulelik. Temast kirjutatud tekstides kohtab küll järjepanu sõnapaari „bad painting“ ehk „halb maal“, kuid see ei tähenda sugugi, et Tuul maalida ei oskaks, vaid viitab hoopis sellele, et stiililt soovib ta minna maalimise vabastavate juurte juurde.


Oksjoni reeglid

OKSJONILE REGISTREERUMINE

Oksjonile saab kuni 7. augustini registreeruda aadressil oksjon@kunstimaja.ee Lisaks kontaktandmetele tuleb ära märkida, kas soovitakse osaleda kohapeal, kirjaliku eelpakkumisega või telefonitsi. Oksjoni päeval on võimalik registreeruda ka kohapeal.

OKSJONI LÄBI VIIMINE

Oksjonit viib läbi oksjonipidaja Tanel Jonas (Ugala Teater), keda abistavad pakkumiste registreerimisel oksjoniteenindajad. Enampakkumine algab oksjonitöö esitlemisega. Kõigi teoste alghind on 100 eurot. Hinnasammuks vahemikus 100-1000 € on 10 € ning alates hinnast 1000 € on sammuks 50 €. Oksjonil osaleja annab osalemissoovist märku selgelt oksjoninumbri tõstmisega ning vajadusel lisaks ka muul selgelt pakkumisena tõlgendataval moel. Enampakkumine kestab hetkeni, mil oksjonipidaja kinnitab viimasena tehtud pakkumise kolmandat korda oma haamrilöögiga, nimetades oksjoni võitja oksjoninumbri. Oksjonipidaja poolt kinnitatud lõplik ostuhind (haamrihind) on ostja jaoks siduv. Oksjonipidajal on õigus vaidluste tekkimise korral otsustada eseme müügi tühistamine või koheselt uue pakkumise korraldamine. Vaidluste korral arvestab oksjonipidaja oksjoni teenindaja(te) tähelepanekutega.

KIRJALIK EELPAKKUMINE

Kirjalik pakkuja omandab teose võrdse konkurentsi alusel viimase fikseeritud hinnaga, mis võib jääda ka allapoole tema maksimaalset pakkumist. Kui ostja kirjalik pakkumine võidab, siis fikseeritakse teose müük ja ostjale teatatakse sellest e-posti teel hiljemalt oksjonijärgse päeva jooksul.

​TELEFONI TEEL OSALEMINE

Oksjoni ajal helistab oksjoni teenindaja osalejale, kui järjekord jõuab teoseni, mille oksjonist pakkuja soovib osa võtta. Oksjonipidaja haamrilöökidest annab teenindaja osalejale teada vastavalt öeldes „üks” esimese haamrilöögi juures, „kaks” teise haamrilöögi juures ning „müüdud” kolmanda haamrilöögi juures. Telefoni teel osaleja peab hinna nimetamisel selgelt märku andma, kas ta soovib pakkumist teha öeldes „pakun”, mispeale teenindaja tõstab osaleja eest numbri. Oksjoni korraldaja ei vastuta telefoniühenduse kvaliteedi eest.

OSTUDE EEST TASUMINE JA TEOSTE KÄTTE SAAMINE

Oksjonilt ostetud teoste eest saab tasuda nii sularahas kui ka ülekandega kohe peale oksjonit kohapeal. Arve alusel on võimalik tasuda ka ülekandega 7 päeva jooksul peale oksjoni toimumist, kuid sel juhul tuleb teostele peale arve tasumist järgi tulla.

Kui maksmine toimub ülekandega, saab ostja teose kätte pärast makse sooritamist Tartu Kunstimajast Vanemuise 26. Vajadusel korraldame ka teoste transpordi, mille eest tasub ostja. Teosed tuleb ära viia kümne päeva jooksul.

Oksjoni müükide täissumma antakse üle MTÜle Vaprusehelmed.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.