Mari Männa “Varemed” / Monumentaalgalerii / 30.07.–29.08.2021

(Scroll down for English)

Reedel, 30. juulil kell 17 avatakse Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis Mari Männa isikunäitus „Varemed“.

Installatsioon kujutab deformeerunud sambaid, millel asetsevad reljeefid. Galeriiruumist on saanud justkui arheoloogiline väli, kus külastajad võivad avastada varemeid ja selle detaile erinevatest perspektiividest. Liikudes teose avadest sisse-välja, aktiveerib vaataja installatsiooni oma kohaloluga.

Kunstnik on üles noppinud antiikkunstist pärandunud igikestvuse sümbolid ja soovib nendega praeguse äreva aja kontekstis uuesti tutvust teha. Teda huvitab visuaalsete motiivide toimimine meie kultuuri kollektiivses mälus ning nende tähendust nihestades uute võimalike assotsiatsioonide loomine. Teos on inspireeritud Männa residentuurist Lissabonis, kus ta töötas kevadise karantiini ajal.

Mari Männa (snd 1991) on noor kunstnik, kes tegeleb skulptuuri ja installatsiooniga. 2020 lõpetas ta Eesti Kunstiakadeemias kaasaegse kunsti magistrantuuri. Oma õpingute ajal täiendas ta end Gerrit Rietveldi akadeemias Amsterdamis ning Aalto Ülikoolis Helsingis. Männa praktikat iseloomustab autoritaarse skulptuuri ümbermõtestamine, tema lähenemine skulptuuri meediumile paneb vaatajat sageli kulme kergitama.

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital. Eriline tänu: Iaroslav Iakubivskyi, Saara-Nette Tõugjas, Siim Meerits ja Tartu Kunstimaja.

Näitus jääb avatuks 29. augustini.


Meediakajastus

Photo reportage from the exhibition ‘Remnants’ by Mari Männa at Tartu Art House. Echo Gone Wrong, 25. august 2021.


On Friday, 30 July at 5 p.m. Mari Männa will open her solo exhibition “Remnants” in the monumental gallery of Tartu Art House.

Männa’s installation invites viewers to discover ruins: remnants of ancient columns and reliefs. The gallery has become almost like an archaeological site where visitors can explore the installation from different perspectives. As viewers move through the gallery space, they activate the work with their presence.

Embracing the symbols of eternity inherited from ancient art, the artist attempts to engage them in her work in the context of the current turbulent times. She is interested in the function of visual motifs in our cultural memory and creating new potential associations by shifting their meaning. The work is inspired by Männa’s residency in Lisbon where the artist worked during spring quarantine.

Mari Männa (b 1991) is a young artist who works with sculpture and installation. In 2020, she completed her master’s studies in contemporary art at the Estonian Academy of Arts. During that time, she also studied at the Gerrit Rietveld Academy in Amsterdam and the Aalto University in Helsinki. Männa’s artistic practices are characterised by redefining the authoritarian sculpture; her techniques and approach to sculpture often raise eyebrows.

The exhibition is supported by the Cultural Endowment of Estonia. Special thanks to Iaroslav Iakubivskyi, Saara-Nette Tõugjas, Siim Meerits and Tartu Art House.

The exhibition is open until 29 August.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.