In memoriam Robert-Rudolf Volk

In memoriam Robert-Rudolf Volk
8. veebruar 1921 – 10. märts 2021

10. märtsil suri 100 aasta vanusena Tartu Kunstnike Liidu vanim 1921. aastal sündinud liige, kiviraidur Robert-Rudolf Volk.

Olles osalenud II maailmasõjas saksa väekontigendi osana, jäid kunstikooli uksed Volki jaoks suletuks ja nii alustas ta oma karjääri 1948. aastal Anton Strakopfi ateljees, kus õppis ja töötas kuni klassiku surmani 1966. aastal. Jätkates seejärel Kunstifondi monumentaalateljee meistrina aitas Volk kaasa arvukate monumentide ja skulptuuride teostusele. Volk jäädvustas end Tartu kunstikooli tehnilise kiviraiumise õppejõuna läbi nooremate põlvkondade Tartu kunstilukku.

Kuigi Volki hinnati andekaks, sai tema enese autorilooming, mille moodustavad mitmed hauamonumendid ja erinevas materjalis figuraalsed skulptuurid, kunstniku eluajal võrdlemisi vähe tähelepanu. Aasta tagasi, paralleelselt meistri 99 sünnipäevaga, toimus Tartu Kunstimajas Volki esimene isikunäitus.

Avaldame kaastunnet lähedastele ning perekonnale.

 

Tartu Kunstnike Liit
Kõrgem Kunstikool Pallas
Tartu Kunstikool

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.