Kalatski / Stratskas 30.04.-29.05.2011 / Suur saal

Manfred Kalatski ja Marta Stratskas on Eesti Kunstiakadeemia taustaga maalikunstnikud. Mõlema autori töid ühendab keskendumine maalikunsti traditsioonilistele motiividele – figuur, portree, maastik ja ekspressiivne, nagu ütleb Kalatski ise, positiivselt agressiivne laad, mis seab tööde keskmesse autorite eneseväljenduse.
Niisiis puudub maalidel artikuleeritud sõnum või probleem, nii Kalatskit kui Stratskast huvitavad ennekõike maalilised väärtused ning subjektiivsed, ja nii banaalne kui see ka ei kõla, igavikulised küsimused.
Marta Stratskase puhul viib see tagasi erinevate maalikunsti klassikute läbitöötamise juurde, mis ei väljendu mitte tuvastatavates tsitaatides, vaid pigem emotsionaalsel tasandil. Autor püüab oma kogemust vahendada kasutades klassikast laenatud, kuid kaasaegsesse ekspressiivsesse laadi valatud võtteid.
Manfred Kalatski tööd seavad enese keskmesse konkreetsemalt kompositsiooni, lähtudes autorile olulisest muusikalise komponeerimise vaimust. Tähelepanuväärne aga on, et Kalatski tööd ei muutu sealjuures abstraktseiks, vaid jäävad alati figuuri või motiivikeskseks, viidates seeläbi taas klassikaliste maalikunsti väärtuste hindamisele.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.