Anna-Stina Treumundi isikunäitus „Lilli, Reed, Frieda, Sabine, Eha, Malle, Alfred, Rein ja Mari“ 31.10.-18.11. 2012 / Väike galerii

Anna-Stina Treumund:  „Olen loonud seitse kohalikku lugu, mida juhivad ebatraditsioonilised naised läbi 19.–20. sajandi. On naisi, kes olid ebakonventsionaalsed, kuna armastasid teist naist ja ei varjanud seda, samuti neid, kes eneseväljendusvõimaluste ja suurema vabaduse nimel keeldusid elamast sellises naiserollis, mida ühiskond neilt ootas. Tegelaskujud on eri ajastust ning sotsiaalsest klassist.

Karakterite kujundamisel olen kasutanud näiteks dokumente konkreetsest Liivimaal mehena elanud ning naisega abiellunud naisest, legende ja lugusid libahuntidest jm rahvapärimust. Eeskujuks olen valinud tuntud lesbid, nagu Anne Lister, Billy Tipton, Eleanor Butler, Romaine Brooks, Susan Sontag jt.“

Anna-Stina Treumund on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia osakonna ja täiendanud end Vilniuse Kunstiakadeemias Leedus. Aastal 2010. kaitses Treumund magistrikraadi Eesti Kunstiakadeemias fotograafia erialal ja hetkel õpib Eesti Kunstiakadeemia kunsti ja disaini doktorikoolis. Anna-Stina Treumund on üks kultuurifestivali LadyFest Tallinn korraldajatest ja osaleb näitustel alates 2005. aastast.

Tänud: Draama teatri kostüümiladu, Anu-Laura, Paula, Aet, Miina, Redi, Brigitta, Mae, Ene, Mare, Vahur, Eve, Martin, Reimo, EKA fotograafia osakond, Eduard Vilde muuseum, Barbara.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.