Väljavõtteid Eesti kunsti ja kultuurielust läbi Jaan Klõsheiko kaamerasilma / 11.02.-08.03. 2015. / Monumentaalgalerii

Jaan plakat

 

 

Tam Galerii koostöös Tartu Kunstimajaga avab Tartus Monumentaalgaleriis 11.veebruaril kell 17.00 näituse “Väljavõtteid Eesti kunsti ja kultuurielust läbi Jaan Klõsheiko kaamerasilma”. Näitusele lisavad koloriiti oma teostega kunstnikud Jaani fotodelt, teiste seas Jüri Arrak, Aili Vint, Mare Vint, Andres Tolts, Raul Meel.

Jaan Klõsheiko fotodokumentalistika valmis 2011. aasta Tallinna Fotokuu raames koostöös fotokunstnik Marge Monkoga, kajastades eesti kultuuri -ja kunstisündmusi ning seltskonnaelu. Peamiselt 1960ndatel pildistatud fotodelt võib leida tuntud kunstnikke, luuletajaid, kirjanikke, näitlejaid, muusikuid. Teiste seas Doris Kareva, Juhan Viiding, Jüri Arrak, Lennart Meri, Olev Subbi, Leonhard Lapin jne.

Jaan Klõsheiko on lahutamatu osa Eesti kultuurimaastikust, sest ta on osa võtnud ning jäädvustanud olulisemaid kultuurisündmusi Eestis juba alates kuuekümnendatest. Dokumenteeritud ja arhiveeritud materjal on mahukas, kunstiajaloolisest aspektist väga oluline ning vaatajale huvitav. Vahetu suhtlejana ning paljude noorema ja vanema generatsiooni kultuuriinimeste sõbrana on septembris 74. aastaseks saanud legendaarsel kultuuritegelasel õnnestunud tabada ehedaid momente nende inimeste elust ning tegemistest.

Populaarne näitus rändab üle Eesti erinevates kohtades tutvustamaks eesti rikkalikku  kultuurielu.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.