Kaia Otstak & Olivia Parmasto “Sissejuhatus paradiisi / Introduction to Paradise” / suur saal 19.11.-13.12.


Sissejuhatus_paradiisi_väike
„Sissejuhatus paradiisi“ on installatsiooni- ja maalinäitus lootuse ja lohutuse võrdkujudest.
Seisin pea ühe terve suve ühe jõe kaldal, vaatasin tumedat voolavat vett ja justkui ei olnudki enam lootust. Lootusekillud ulpisid voolaval veepinnal tasa kaugele ära. Meenutasin, et jõgi on transformatsioon. Kaotasin lootuse, leinasin lootust, kuid mõistsin lootust – lootus on kildudes. Muundumine. Lootus on alati, tal on hoomamatu kuju ja ta vaatab kildudest vastu. See on alistumine usaldusele, selle rõõmule. (Kaia Otstak)

Paradiis tundub liiga kaugele tulevikku jäävat, selle aseaineks võiks olla siin maises olevikus nostalgia, mis ammutades ainest minevikukogemustest justkui loob illusoorse tee õnnele. (Olivia Parmasto)

Kaia Otstak (s. 1987 Tallinnas, elab ja töötab Eestis) on visuaalkunstnik ja filosoofia õpilane, kes on tegelenud ka performance-kunsti ning kaasaegsest kunstist ja tantsukunstist kirjutamisega. Bakalaureuse kraadi omandas Tallinna Ülikoolis filosoofia erialal ja hetkel jätkab sealsamas filosoofia õpinguid magistrantuuris. Ta on osalenud isikunäitustel ja ühisnäitustel, esinenud rahvusvahelistel üritustel ning kirjutanud kriitikat KUNST.EE-le, TeMuKile ja teistele eriväljaannetele. Otstak huvitub esitusviiside leidmisest eetilistele küsimustele ja müstitsismile laiemas tähenduses.
http://kaiaotstak.planet.ee
http://kaiaotstak.wordpress.com

Olivia Parmasto on värskelt lõpetanud Tartu Ülikooli maaliosakonna, on täiendanud ennast Hispaanias (Universidad de Polytecnica de Valencia). Ta on osalenud isikunäitustel ja ühisnäitustel nii Eestis kui ka välismaal. Hetkel resideerub Soomes Loviisa Kunstistuudios. Parmasto huvitub maali ja uusmeedia vahendite kombineerimisest, olulisel kohal on näitusevaataja kaasamine.
http://parmastoolivia.weebly.com

Näitus jääb avatuks 13. detsembrini 2015.

Suured tänud: Liisi Reittalu, Tiina Parmasto, Kristina Kivirand, Kaarel Narro, Timo Toots, Krista Sokolova, Marju Bormeister, Marika Agu, Kärt Hammer.
Näitust toetab Eesti Kultuurkapital, K-Rauta, Valge Klaar.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.