Avalik ülesvõte: 10.11. kl 17 Sirja-Liisa Eelma ja 11.11. kl 14 Tanja Muravskaja

Vestlused Tartu Kunstimajas: Sirja-Liisa Eelma ja Tanja Muravskaja

Sellel nädal toimub Tartu Kunstimajas tervelt kaks „Avalik ülesvõte” sarja jutuajamist: reedel, 10. novembril kell 17 vestlevad kunstnik Sirja-Liisa Eelma ja kirjanik Anti Saar ning laupäeval, 11. novembril kell 14 vestlevad kunstnik Tanja Muravskaja ja kunstiteadlane Indrek Grigor.


Sirja-Liisa Eelma sarja „Kerge eine igal ajal” maalidel korduv motiiv on pärit Hop galerii jugendstiilis põrandaplaatidelt, mille ornament sobib hästi kunstniku huviga visuaalselt minimalistlike, kuid kontseptuaalselt mahukate struktuuride vastu. Tööde keskmes on nähtava ja nähtamatu piiritlemine. See on olukord, kus peened, imeväiksed sammud võimaldavad üleminekuid nende kahe staadiumi vahel.


Tanja Muravskaja „Kangelane” koosneb eeskätt NATO liitlasvägede sõdurite portreedest, kelle kõrval on Eestimaa poisid ja tüdrukud: Noored Kotkad ja Kodutütred. Need on portreed homsetest kangelastest, kes täna valmistuvad oma tulevikuks, mis võib muuhulgas tähenda ka reaalsete relvade abil meie kõigi kaitsmist. Ähvardused, sõjaohu õhutamine ja põgenike kriis on igapäevane reaalsus. Näitusesaalis valitseb aukartlik vaikus.


Lisaks nendele näitustele saab kuni 12. novembrini vaadata ka Tõnis Paberiti installatsiooni „Vanemuine”.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.