Meiu Münt „Maailma loomine” / Väike saal / 11.04.–05.05.2019

(Scroll down for English)

Neljapäeval, 11. aprillil kell 17.30 avatakse Tartu Kunstimaja väikeses saalis Meiu Mündi isikunäitus „Maailma loomine”.

Näitusel olevad õlimaalide ja assamblaažid jutustavad lugusid inimeseks, taimeks või loomaks-linnuks olemisest. Lisaks tavapärasele lõuendile on kasutatud tõrvatud paadilaudu, kõrgkuumuskeraamikas valminud pisiplastikat, kerisekive, kuivatatud taimi ja teisi looduslikke materjale. Teosed on pigem pööratud sissepoole ning näivad esmapilgul vaikivat, kuid ootavad siiski, et iga külastaja looks oma loo ja maailma.

Kunstnik lisab: „Kui sulle on antud võime näha liivateras maailma, võid end pidada õnnelikuks inimeseks. Maailm on müsteerium: iga olend, tekkiv situatsioon, asi ja ese ses ilmas on ainulaadne. Maailm, milles eksisteerime, on suuresti illusioon, igaühe enda loodud konstruktsioon.”

Meiu Münt (snd 1972) on lõpetanud Tartu Ülikooli maaliosakonna. Ta osaleb näitustel alates 1997. aastast. 2014. aastal omistati talle Ado Vabbe preemia. Tema eelmised isikunäitused Tartu Kunstimajas toimusid aastatel 2011 ja 2014.


Meediakajastus

Sten Sang. Naiskunstnikud tungivad peale. Tartu Ekspress, 11. aprill 2019.

Raimu Hanson. Viie naise looming täitis kõik saalid, Tartu Postimees, 16. aprill 2019.


On Thursday, 11 April at 5.30 p.m. Meiu Münt’s personal exhibition „Creation of the World” will be opened in the small gallery of the Tartu Art House.

The oil paintings and assemblages at the exhibition talk about being people, plants, animals and birds. In addition to regular canvases, Münt has also used tarred boat planking, small sculptures in high temperature ceramics, stones from a sauna stove, dried plants and other natural materials. The works are turned inwards and, at first glance, seem to be silent, but still want the visitors to create their own stories and worlds.

The artist adds: “If you have been given the ability to see a world inside a grain of sand, you can consider yourself a fortunate person. The world is a mystery: every being, emerging situation, every object in this world is unique. The world in which we exists is largely an illusion, a construction created again by every person.”

Meiu Münt (b 1972) has graduated from the Painting Department of the University of Tartu. She has participated in exhibitions since 1997. In 2014, she was awarded the Ado Vabbe Art Prize. Her previous personal exhibitions at the Tartu Art House were in 2011 and 2014.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.