LAURi “Lauri on poisinimi” / Monumentaalgalerii / 23.10.–15.11.2020

(Scroll down for English)

Alates reedest, 23. oktoobrist on Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis avatud LAURi isikunäitus „Lauri on poisinimi”, mis tegeleb kunstniku elus olulist rolli mängivate meesfiguuridega.

„Suured mehed juhivad mu elu. Ma arvasin, et jälestan neid, aga sisimas tahaksin olla nagu nemad. Suured mehed ei hooli minu arvamusest, nad ei tea, et ma neid vaatan. Ja isegi kui teavad, siis nad elavad nii nagu õigeks peavad, oma reeglite ja seaduste järgi. Ma näen neid nüüd, näen neid nüüd lõpuks meestena. Suurte meestena.”

LAURi on kunstnik, kelle tööde varamust võib leida monumentaalseid skulptuure, seriaalsusega tegelevaid installatsioone, aga ka erinevaid kollaaže. Oma loomingus tegeleb ta isikliku lõhestatusega, andes kordamööda sõna erinevatele, enda sees pead tõstvatele, isikutele.

Näitus jääb avatuks 15. novembrini.


From Friday, 23 October the monumental gallery of the Tartu Art House will host LAURi’s solo exhibition “Lauri Is a Boys’ Name” focusing on the male figures that have an important role in the artist’s life.

“Big men lead my life. I though that I despised them, but at the bottom of my heart, I would like to be like them. Big men don’t care about my opinions, they don’t know that I’m looking at them. And even if they do, they still live as they see fit, according to their own rules and laws. I now see them, finally see them as men. Big men.”

LAURi is an artist whose previous works include monumental sculptures, installations about seriality as well as various collages. LAURi’s oeuvre works with personal disruptions offering the various emerging personalities inside to have a voice.

The exhibition will remain open until 15 November.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.