Uwe Schloen „Eesti + mina” / Monumentaalgalerii / 06.05.–05.06.2022

(Scroll down for English)

Reedel, 6. mail kell 17 avatakse Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis Saksa kunstniku Uwe Schloeni isikunäitus „Eesti + mina”.

Schloen on üle kahe aastakümne näituseid tehes ning töötubasid ja sümpoosioneid andes Tartut väisanud. Selle ajal jooksul on ta loonud mitmeid kunstiteoseid nii skulptuuride, joonistuste kui fotodena. Need kõik on seotud temaga, aga ka enda jaoks avastatud Eesti keskkonnaga. Näitusel saadavad teoseid dokumentaalfotod.

Kunstnik lisab: „Väljapanekusse on kaasatud ka „seos-situatsioonid”. Tegu on väikeste installatsioonidega, mida saan vaid Eestis teha. Siin on mu vaated olnud tavapärasest erinevad – need on vabamad ning neid ei piira kunstiturg. Ka keskkond avaldas mulle teistsugust mõju. See aga tähendab, et näitust räägib minust ja Eestist.”

Uwe Schloen (s 1958) õppis Bremenis disaini ning Hamburgis skulptuuri ja maali. Alates 2015. aastast on ta olnud Kõrgema Kunstikooli Pallas külalisõppejõud. Varasemalt on tal Tartu Kunstimajas olnud kaks näitust: 1999. aastal ühiselt Kaire Nurgaga ning 2009. aastal isikunäitus. Praegune väljapanek pidi algselt avanema 2020. aasta märtsis.

Näitus on avatud 5. juunini.


Meediakajastus

Lauraliis Süldre, Ave Häkli. Edgar Tedresaar: teen väga ökoloogilist maalikunsti. Kultuur.err.ee, 9. mail 2022.


On Friday, 6 May at 5 p.m. the German artist Uwe Schloen will open his solo exhibition “Estonia + Me” in the monumental gallery of Tartu Art House.

Schloen has been travelling to Tartu for over twenty years for exhibitions, workshops and symposia. During this time, he has created numerous works of art including sculptures drawings and photos. They are all connected with him but also with his new surroundings in Estonia. At the exhibition, the artworks will be accompanied by documentary photos.

The artist adds: “There will also be ‘associated situations’ at the exhibition. These are small installations that I could only make in Estonia. Here my views have been different, more free and not restricted by the art market. The environment also had a different effect on me. This means that the exhibition will be about me and Estonia.”

Uwe Schloen (b 1958) studied design in Bremen and sculpture and painting in Hamburg. Since 2015, he has been a guest lecturer at the Pallas University of Applied Sciences in Tartu. In the Tartu Art House, he has previously had a joint exhibition with Kaire Nurk in 1999 and a solo exhibition in 2009. The present show was scheduled for March 2020.

The exhibition is open until 5 June.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.