Evelin Zolotko „Armastus kolmnurga vastu“ / Monumentaalgalerii / 19.05.–18.06.2023

(Scroll down for English)

Reedel, 19. mail kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis Evelin Zolotko isikunäitus „Armastus kolmnurga vastu“.

Külastaja saab näha dünaamilist lugu, mis muutub vastavalt vaatenurgale ja vaatajale ning omakorda vaataja kogemusele.

Näitusel „Armastus kolmnurga vastu“ on kolm tegelast: jänes nimega Bunny, kukk nimega Le Coq ja rebane nimega Foxy. Milline on nende omavaheline suhe, kus asuvad selle kolmnurga punktid üksteise suhtes ehk kui pikad on teljed ning milline kolmnurk vastavalt moodustub, jääb lahtiseks.

„Kolm kui arv on laialdaselt kasutatud ja paljutähenduslik olnud sellest ajast või varemgi, kui inimesed seda kirja panna oskasid. Kolmnurk omakorda on üks ideaalsemaid geomeetrilisi kujundeid, sest sellest saab moodustada kõiki teisi kujundeid,“ leiab kunstnik.

Evelin Zolotko (s 1982) on Tartus tegutsev maalikunstnik. Ta on lõpetanud Kõrgema Kunstikooli Pallas (2008) ja Tartu Ülikooli maaliosakonna (MA, 2012), näitustel esinenud 2005. aastast. 2016. aastal pälvis ta Ado Vabbe preemia maaliseeria “Plat Principal” eest. Ta on Tartu Kunstnike Liidu liige.

#origami #paber #metamorfoos #värvid

Helikujundus: Pärtel Vissak
Graafiline kujundus: Evelin Urm / hUrmArt
Kunstnik tänab: Loviisa, Evelin Urm, Maiken Austin, Dagmar Miil, P. J. Colour

Näitust toetab Eesti Kultuurkapital.
Näitus jääb avatuks 18. juunini.


Meediakajastus

Theresa Tompel. Arvustus. Evelin Zolotko viib origamist inspireeritud muinasjutumaale. Kultuur.err.ee 15. juunil 2023.

Enriko Talvistu. Kolmnurk kui intrigeeriv kujund. Tartu Postimees 14. juunil 2023.

Raimu Hanson. Kunstnik väljendab armastust kolmnurga vastu värvi, vormi, heli ja lõhnaga. Tartu Postimees 19. mail 2023.


On Friday, 19 May at 5 p.m., Evelin Zolotko will open her solo exhibition, “Love for a triangle”, in the monumental gallery of the Tartu Art House.

The exhibition presents a dynamic story that changes according to the point of view and the experience of the viewer.

The exhibition “Love for a triangle” features three characters: a rabbit named Bunny, a rooster named Le Coq, and a fox named Foxy. The relationship between them and where the points of this triangle are in relation to each other, i.e. how long the axes are and which triangle is formed accordingly, remain open.

“Three as a number has been widely used and significant since or even before humans could write it down. The triangle, in turn, is one of the most ideal geometric shapes, because all other shapes can be formed from it,” says the artist.

Evelin Zolotko (b. 1982) is a painter working in Tartu. She graduated from the Pallas University of Applied Sciences (2008) and the painting department of the University of Tartu (MA, 2012), and has exhibited her works since 2005. In 2016, she received the Ado Vabbe prize for the painting series “Plat Principal”. She is a member of the Tartu Artists Union.

#origami #paper #metamorphosis #colours

Sound design: Pärtel Vissak
Graphic design: Evelin Urm / hUrmArt
The artist thanks: Loviisa, Evelin Urm, Maiken Austin, Dagmar Miil and P. J. Colour

The exhibition is being supported by the Cultural Endowment of Estonia.
The exhibition will be open until 18 June.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.