Publikuprogramm näitustel

Jalutuskäik näitustel

Pühapäeval, 30. juunil kell 17:00 ootame teid liituma jalutuskäiguga viimast päeva avatud näitustel: suures saalis „Ruum mitmele“, väikeses saalis „Ollamise mäng” ja monumentaalgaleriis „Kaose Kogudus 101”.

Näitustest räägivad ja teoste loomise tagamaid avavad Diana Tamane, Tea Lemberpuu ning Martin Rästa.

Tuur toimub eesti keeles ja on tasuta.

Olete oodatud!


Liikumistöötuba näitusel “Ruum mitmele”

Teispäeval, 25. juunil algusega kell 17.00 kutsume teid osalema liikumistöötoas, mis on inspireeritud Thea Gvetadze ja Diana Tamane näitusest „Ruum mitmele“. Töötuba viib läbi tantsu- ja liikumisteraapia õppejõud Mari Mägi.

Töötoas pakume võimalust võtta koos aega iseendile ja aeglustuda. Ringutame – venitame ja tegeleme lihtsate, keha ja meele sünergiat toetavate kehaliste praktikatega. Tuleme kokku, et võtta ette rännak oma sisemistel maastikel ja olla tunnistajaks teiste teekondadele.
Töötuba on avatud kõigile, olenemata varasemast liikumiskogemusest. Vali selga mugavad riided, oled oodatud! Töötuba kestab orienteeruvalt 2 tundi.

Päris alguses tahtis Mari Mägi saada iluuisutajaks, sest see tundus parim olemise viis – elada igapäevaselt kombinatsioonis muusika, ringituiskamise ning emotsiooniga. Sellest ajast on palju vett merre voolanud ning nüüdseks on saanud tema olemise tähtsateks märksõnadeks kehateadlikkus, kogemusanatoomia, keha-meele kooskõla, psühhofüüsiline integratsioon, Body-Mind Centering, somaatika, tantsu- ja liikumisteraapia ning improvisatsioon. Vajadus on sama, kuid vorm on muutunud.

Töötoas osalemiseks palun registreeri end siin: https://forms.gle/d5RB4BBLRW7Qohw16


Kuraatorituur näitusel “Kaose Kogudus 101”

Neljapäeval, 20. juunil kell 18.00 olete oodatud monumentaalgaleriisse, kus toimub näituse “Kaose Kogudus 101” kuraatorituur. Tuuri viib läbi näituse kuraator Martin Rästa.

Olete oodatud!


Vestlusõhtu naistele näitusel “Ruum mitmele”

Pühapäeval, 16. juunil algusega kell 18.00 ootame igas vanuses naisi Tartu Kunstimaja suurde saali, näituse „Ruum mitmele“ keskele, et kuulata, jagada ning teed juua.

Kunstnik Diana Tamane ja biblioterapeut ning luuletaja Berit Kaschan räägivad loomingust, tsüklitest, rahast ja sellest, kuidas need üksteist mõjutavad.

Vestlusõhtule saab ennast registreerida siin: https://forms.gle/KAj2NEtZqskUTGrU8

Üritus toimub eesti keeles ja on tasuta.


Tehisaru(telu)

Kolmapäeval, 12. juunil kell 18.00 toimub Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis, näituse “Kaose Kogudus 101” raames vestlusõhtu kunsti ja tehisaru olevikust ja tulevikust. 

Hetkel kunstimaailma raputaval ning lõhestaval teemal vestlevad Tartu Kunstimuuseumi direktor Joanna Hoffmann, vikipedist Ivo Kruusamägi, kunstnik Veiko Klemmer ning vestlust modereerib näituse kuraator Martin Rästa. Kas tehisaru võtab autoripositsiooni üle, asendades kõik loojad või ootab meid ees plahvatuslik tehnoloogiline hübriidajastu, kus looming ei ole kammitsetud inimvõimete piiridest?

Vestlusõhtu publikult oodatakse teiste üritusel osalejate suhtes lugupidavat suhtumist.


Diana Tamane tuur näitusel „Ruum mitmele”

Neljapäeval, 13. juunil kell 17.00 toimub Diana Tamane tuur näitusel „Ruum mitmele”, millelel järgneb kunstniku stuudio külastus.

Näitus „Ruum mitmele“ on Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 põhiprogrammi kuuluv Thea Gvetadze ja Diana Tamane ühisnäitus. Näituse kuraator on Inga Lāce.

Näitus kutsub vaataja dialoogile kunstnikega. Tuues kokku erinevaid meediume nagu video, fotograafia, maal, tekstiil ja installatsioon, punuvad autorid keeruka narratiivide lõime, milles sisalduvad isiklikud kogemused, perekondlikud suhted ja intiimsed elukaemused.

Tuur toimub eesti keeles ja on tasuta.
Olete oodatud!


Laste kunstipäev

Tartu Kunstimaja laste kunstipäev toimub laupäeval, 15. juunil. 

Kunstipäeva käigus tutvume käimasolevate näitusega, vaatleme ja arutleme, mida teosed meile jutustavad ning mida iga näitustel osalev kunstnik on püüdnud oma loominguga väljendada. Uurime, milliseid tehnikaid ja töövahendeid kunstnikud oma töös kasutavad.

Töötoas keskendume seekord joonistamisele ning paneme oma fantaasia tööle ja loome väikese installatsiooni.

Aeg: laupäev, 15. juuni kell 11–14
Kestus: 3 h
Vanusegrupp: 7–11 aastat
Grupi suurus: max 10 last

Eelregistreerimine kunstipäevale toimub 13. juunini või kuni grupi täitumiseni siin: https://forms.gle/jzE23Ee38Ku7QZBg8

Laste kunstipäev on osalejatele tasuta.


Töötuba „Tule saada sisemine kriitik puhkusele!”

27. mail ja 12. juunil kell 18.00 ootame sind osalema töötoas „Tule saada sisemine kriitik puhkusele!”. Töötoad toimuvad Tartu Kunstimaja väikeses saalis Tea Lemberpuu näituse „Ollamise mäng” raames.

Töötoa tutvustus:
Muidugi pead olema täpne ja perfektne, kui oled piloot ja maandad parasjagu lennukit või oled arst, kes teeb parasjagu operatsiooni. Tihti seame endale samakõrgeid standardeid ka olukordades, kus see on ebavajalik. See tekitab stressi ja paljud asjad kipuvad jääma tegemata. Lause “Mul pole ideed” ei pruugi tähendada, et ideed pole. Võib olla, et idee oli, aga see maeti koheselt maha. Sellest võidakse isegi teadlik olla, aga vahel on sisemine kriitik nii kiire, et ei jõua tärganud ideed endalegi teadvustada.

Selles töötoas jäetakse kriitik ukse taha ja saadakse tunda, kuidas on mängida, olla loov ja lõpuks ennast vabamalt tunda. Tehakse aktiivseid lõbusaid harjutusi, saab palju naerda ja samas ka enda oskuseid arendada.
Kohtumist viib läbi Improteatri Ruutu10 juhendaja Martin Junna.

Töötuppa saab registreerida siin: https://forms.gle/sTDUBmvMJJaCLM8L6


Töötuba lastekaitsepäeval

Laupäeval, 1. juunil ootame kõiki lapsi ja nende vanemaid Tartu Kunstimaja töötuppa.

Ajavahemikus kell 11.00 – 15.00 on igas vanuses kunstihuvilised lapsed oodatud meisterdama. Töötoas teeme vahtplasttrükki ja valmistame endale rinnamärgi.
Töötuba viib läbi Marika Sagur.

Töötuba on tasuta. Eelregistreermine pole vajalik ja töötoaga saab liituda igal ajal nimetatud ajavahemikus.


Kaose Festival

Reede, 24. mail kell 18.00 toimub monumentaalgalerii ees Kaose Festival, kus Kaose Kogudus (ainuigavikuliselt kaduva ja ilmuva muutumatult muutuva mõõtmatu tunnistajad) tähistab oma 101. juubelit. Kaose festival kestab 2024 minutit.

Üles astuvad: Luulur, Brainof Adams, Rooluulend, moondur, Kiwanoid (“Vanatühi” albumi esitlus), Gringo Fakes, Huku Masin, DJ Paul Lepasson, jpt

Olete oodatud!


Vestlus näitusel „Ruum mitmele”

Laupäeval, 25. mail kell 14.00 toimub Thea Gvetadze ja Diana Tamane näitusel vestlus kunstnike ja kuraatoriga.

Olete oodatud!


Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.