Teoste esitamine 2024. Tartu kunsti aastanäitusele

Tänavuse aastanäituse pealkiri on „Multisürrealism” ning selle idee autor ja kujundaja on Martti Ruus. Tööde esitamise tähtaeg on 20. november 2024.

100 aastat tagasi segastel aegadel sündis sürrealism ja tänaseks on see aegruumis transformeerunud multisürrealismiks.

Olemasolevat sürrealistlikku kunsti võime käsitleda kui lähet multisürrealistlikku maailma. Proovime dekodeerida head uut ilma läbi visuaalse kunstiprisma. Kuidas kujutada kujutamatut, käia aegajalt paralleelreaalsuses ja vaadata valgusaastate taha, see on vaid murdosa multisürrealistlikust maailmast.

Aastanäitusele on oodatud kõik tänapäeval teadaolevad staatilise visuaalkunsti autoritehnikad. Eelistatud on taiesed, mis rahulikult seinal ripuvad.

Iga kunstnik saab näitusele esitada kuni kolm taiest. Soovitavalt erinevas formaadis. Näiteks suurem max 120 × 120 cm. Keskmine ca 80 × 80 cm. Väike ca 40 × 40 cm.

20. detsembril 2024 avatava näituse idee autor ja kujundaja on maalikunstnik Martti Ruus. Tööde esitamise tähtaeg on 20. november 2024 südaöö. Esitatud taiestest aitavad valikut teha Tartu Kunstnike Liidu juhatuse liikmed (v.a. liidu esimees).

Nagu eelmistel aastatel, saab ka seekord soovi korral panna oma näitusel olevad teosed müüki NOBA kunstikeskkonda. Selleks tuleb teoste lisamisel märkida ära ka nende müügiks soovitav lõplik hind. Arvestada tuleb sellega, et juhul kui teos müüakse NOBA kaudu saavad nemad sellest hinnast 20% komisjonitasu. Hinnad kuvatakse ka näitusesaalis ning otsemüügi korral komisjonitasu ei arvestata.

NÄITEKS: Kui teose müügihind on 1000 eurot, siis näitusesaalist müügi korral saab kunstnik kätte 1000 eurot, NOBA kaudu toimunud müügi korral 800 eurot. Teosed jäävad ka peale näituse lõppu NOBA keskkonda müüki, soovi korral saab teose müügist eemaldada lihtsasti, kirjutades soovist info@noba.ac.


Tänavusel Tartu kunsti aastanäitusel antakse välja ka kaks preemiat, mida toetavad Tartu kunstikollektsionäärid Veljo Ipits, Reigo Kuivjõgi ja Margus Punab.

Näituse külastajad saavad hääletada publikulemmiku poolt ja lisaks valib preemiažürii noore kunstniku ergutuspreemia. Mõlema preemia rahaline väärtus on 3000 eurot.

Preemia saajad kuulutatakse välja näituse viimasel päeval 26. jaanuaril 2025. Noore kunstniku ergutuspreemiale kvalifitseeruvad kõik aastanäitusel osalevad kuni neljakümneaastased kunstnikud (näituse avamispäeval vanus 40 kaasaarvatud). Preemiažürii koosseisu kuuluvad Veljo Ipits, Reigo Kuivjõgi ja Margus Punab ning Tartu Kunstimuuseumi direktor Joanna Hoffmann ja Tartu Kunstnike Liidu esimees Peeter Talvistu.

Kõigi publikulemmiku poolt hääletajate vahel loositakse välja Põhja- ja Baltimaade kunstnikele pühendatud kunstikeskkonna NOBA.ac kinkekaart väärtusega 500 eurot.


Isikuandmed

Esimene teos

Separator

Teine teos

Separator

Kolmas teos

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.