Karoliina Kase „Paralleelne portree / Parlleel portrait“ 28.07. -21.08. 2016 väike saal

Karoliina Kase Parlleelne portree

Karoliina Kase isikunäitus „Paralleelne portree / Parlleel portrait“
28.07. -21.08. 2016 väikeses saalis
Avamine neljapäeval 28.07. kell 18:00

 

Neli aastat kestnud fotograafia õpingute käigus Ameerika Ühendriikides hakkasin portreekunsti kasutama paralleelide loomiseks koduga Eestis. Minu pildistatud portreedel puudub sageli läbiv narratiiv, selle asemel on fookuses sümboolne hetkeline vaikus pildistatava ja kaamera vahel – nii konflikt kui ka kooskõla tegelikkuse, oma fantaasia ja pildistatava eneseesitluse vahel.

 

Kuigi sageli pildistan äratundmatutes keskkondades ja absurdseid situatsioone, siis panustan vaataja psühholoogilisse äratundmisrõõmule, elu juhuslikkusega kohtumisel. Püüdlen jõuliste, üksikuna toimivate fotode suunas, kuid üritan säilitada alateadlikku seotust teiste teostega. Sidudes portreteeritu kompositsiooni abil keskkonnaga, rõhutan indiviidi eksistentsialistlikku üksildust. Samas kasutan kompositsiooni harmooniat ja üldist esteetikat, et tasakaalustada üksilduse melanhoolset tõekspidamist.

 

Isikunäitusel “Paralleelne portree” olen välja pannud nii varasemaid töid Ameerikast kui ka uut materjali Eestist. Kuna olen jätkanud samade teemade – oma pere, atleetide ning öise linnamaastiku pildistamist, siis üritan paljastada pildistatavale lähenemisest tulenevaid nüansside erinevusi, mis on põhjustatud kultuuriruumi vahetusest. Kõrvutades oma praktikat Eestis ja Ameerika Ühendriikides loon ma endast kui kunstnikust paralleelse portree.

 

Karoliina Kase

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.