Escape Landscape / Väljapääsumaastik // Suur saal / 22.11. – 15.12.2013

tartu_naitus_plakat_2013_roheline_A2+5bl-001
Avamine reedel, 22. novembril kell 18!

Indriķis Ģelzis
Aksel Haagensen
Sanna Korteniemi
Art Nõukas
Kati Ots
Sven Parker
Hanna Piksarv
Mārtiņš Rozenfelds
Kristin Reiman
Lucas Volpe
Aishah Burrows

Kuraator / curator: Kirke Kangro
Kaaskuraatorid co-curators: Armands Zelchs, Jass Kaselaan, Taavi Talve, Villu Jaanisoo

Mis on peale hakatud ja mida edasi teha ruumiga, mida me omavahel jagame? Meie mõtetest ja liigutustest maastikule nõrguv jätab sinna jälje. Maastik on tihe ja kannatlik tekst, erinevate autorite kirjutatud palimpsest. Maastikku võib tajuda ka lõplikult kättesaamatuna, põgenevana, käest libisevana. Maastik on väljapääs, lahendus, eesmärk, toetuspind. Maastik võib olla keskkond, mis sunnib evakueeruma, takistab meid või mida tuleb harida. Või kohandatud koht, mis ei suuna enam meie käitumist ja tegutsemist selles, vaid seab end meie liigutuste järgi. Maastik võib olla muutunud iseseisvaks tegelaskujuks, mis on liikuv ja ei oma pelgalt taustafunktsiooni. Kiire narratiiviga ümbrus, identiteediga koht, õiguste ja teadvusega paik.
Ühes regioonis tegutsevate noorte kunstnike näitus, mis ühendab Eesti Kunstiakadeemias, Helsingi Kuvataideakatemias, Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Läti Kunstiakadeemias õppijaid, laseb paista kultuuri ja koha sidemete nõrgenemist ja võimalike uute sidemete tekkimist. Kaardistatakse tarbitavat või ettekujutatavat maastikku, võetakse fookusesse ruumi kirjutatud märgid, püüdes tabada ümbruse identiteeti ja (kultuuri)ruumi piire.

Näitus toimub Eesti Kunstiakadeemia, Kuvataideakatemia, Tartu Kõrgema Kunstikooli ja Läti Kunstiakadeemia koostöös.
Näitust toetavad Eesti Kultuurkapital, Eesti Kunstiakadeemia ja Kuvataideakatemia

Meedia kajastus:
Ragne Nukk “Takistusrada” Äripäev 13.12. 2013

Triin Tulgitse “Kaks vaadet nüüdisskulptuurile” Sirp 12.12.2013

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.