Ilmar Malin (1924-1994) “EluLõng / The Thread of Life” / Suur ja väike saal / 16.01. – 09.02.2014

Ilmar Malin vaike

 

Kunstnik Ilmar Malin (1924-1994) oleks tänavu tähistanud oma 90. sünnipäeva. Näitus “EluLõng” on ühtaegu nii austusavaldus kui ka tagasivaade kunstniku loomingule.

The artist Ilmar Malin (1924-1994) would have celebrated his 90th anniversary this year. The exhibition “Thread of Life” is both a tribute to the artist as well as a retrospect of his oeuvre…
for english croll down

 

Ilmar Malin lõpetas 1954. aastal Tallinnas Riikliku Kunstiinstituudi, mille järel tegutses aktiivselt kunstniku, õppejõu, kunstielu ja -hariduse eestkõnelejana oma kodulinnas Tartus. Kunstiajaloos räägitakse temast peamiselt kui ühest järjepidevamast eesti sürrealistist. Tegelikkuses on Malini kunstipärand palju eripalgelisem ja mitmekülgsem, andes ka aastakümneid hiljem võimaluse taasmõtestada tema loomingu tähendusvälja.

Näitus “EluLõng” keskendub maalidele, joonistustele ja installatsioonidele, milledes peegeldub Ilmar Malini elutunnetus ja -lugu. Nii moodustavad suure osa ekspositsioonist portreed inimestest, kellega kunstnik kokku puutus või kes iseloomustavad olulisi arenguetappe tema loometeel. Ilmar Malini sümbolistlikku ja religioosset kunstikeelt kajastavad filosoofilise alatooniga tööd maailmaruumist, elu algusest ja lõpust. Näituse keskmes on taasloodud installatsioonid “Organon” ja “EluLõng”.
Ekspositsioon koondab töid erakogudest, Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi, Eesti Kirjandusmuuseumi, Viinistu Kunstimuuseumi ja SA TÜ Kliinikumi kogudest.

 

Näituse kuraatorid: Jaan Malin, Kadri Asmer

Lisainfo:
Jaan Malin 58358691
Kadri Asmer 5299994

———————————————————————————

 

Ilmar Malin “The thread of Life”

The artist Ilmar Malin (1924-1994) would have celebrated his 90th anniversary this year. The exhibition “Thread of Life” is both a tribute to the artist as well as a retrospect of his oeuvre

The artist Ilmar Malin (1924-1994) would have celebrated his 90th anniversary this year. The exhibition is both a tribute to the artist as well as a retrospect of his oeuvre.

Ilmar Malin graduated from the State Art Institute in Tallinn in 1954 and afterwards worked as an artist, teacher, promoter of art and education in his home town Tartu. The art history looks at him mainly as one of the most persistent Estonian surrealists. In reality, Malin’s artistic legacy is much more diverse and multifaceted, and his works present a chance to redefine their meaning still today, decades later.

The exhibition “Thread of Life” focuses on paintings, drawings and installations, reflecting Ilmar Malin’s sense and story of life. And so a big part of the exposition is made up of portraits of people whom the artist encountered or who characterise important stages of development in his creative path. Ilmar Malin’s symbolistic and religious artistic language is reflected in his philosophically inclined works about the universe, the beginning and end of life. At the centre of the exhibition are re-created installations “Organon” and “EluLõng” (“Thread of Life”).

The works on display have been acquired from private collections as well as from the collections of Estonian Art Museum, Tartu Art Museum, Estonian Literary Museum, Viinistu Art Museum and Tartu University Hospital.

Curated by Jaan Malin and Kadri Asmer

The exhibition Thread of Life stays open till 9th of February 2014

Meediakajastus:

Aktuaalne kaamera: Kunstnik Ilmar Malini sünniaastapäeva tähistatakse näitusega 16.01. 2014 

Raimu Hanson “Sürrealist andis endast taas märku”  Tartu Postimees 20.01.2014

Mare Ruus “Näitusel tahaks saale avardada” Tartu Postimees 05.02. 2014

Ants Juske “Sürrealistlik Ilmar Malin” Postimees 27.01. 2014

Raivo Kelomees “Multitalent Ilmar Malin” Sirp 30.01. 2014

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.