Kuraatorite juhitud ekskursioon näitusel „EluLõng“ / 07.02.14 kl 16.30

Reedel, 7. veebruaril kell 16.30 toimub Tartu Kunstimajas kuraatorite Kadri Asmeri ja Jaan Malini juhitud ekskursioon Ilmar Malini näitusel „EluLõng“.

Tutvustatakse Ilmar Malini (1924-1994) loomingu erinevaid tahke, toetudes kunstniku eluloole ja kunstilistele arengutele. Põhjalikumalt tuleb käsitlemisele sürrealismiteooria ja selle avaldumismärgid Malini töödes. Samuti meenutatakse skandaalikest 1992. aasta ülevaatenäitusel, kus esmakordselt eksponeeriti installatsiooni „Elulõng“ ja arutletakse kunstieetika küsimustel.

Näitus “EluLõng” keskendub maalidele, joonistustele ja installatsioonidele, milledes peegeldub Ilmar Malini elutunnetus ja -lugu. Nii moodustavad suure osa ekspositsioonist portreed inimestest, kellega kunstnik kokku puutus või kes iseloomustavad olulisi arenguetappe tema loometeel. Ilmar Malini sümbolistlikku kunstikeelt kajastavad filosoofilise alatooniga tööd maailmaruumist, elu algusest ja lõpust. Näituse keskmes on taasloodud installatsioonid “Organon” ja “Elulõng”.

Ekspositsioon koondab töid erakogudest, Eesti Kunstimuuseumi, Tartu Kunstimuuseumi, Eesti Kirjandusmuuseumi, Viinistu Kunstimuuseumi ja SA TÜ Kliinikumi kogudest.

Näitust „EluLõng“ saab vaadata kuni 9. veebruarini.

Pildistas Jaak Kikas

 

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.