2. mail kell 17.00 kohtumine Bruno Sõmeri näituse “Ilmamuutus/Arheoloogiline” koostaja Enn Lillemetsaga !

´´Ilmamuutus.Arheoloogiline´´Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis on 4. maini võimalik tutvuda Kunstiühingu „Pallas” auliikme BRUNO SÕMERI (1923) hilisloomingu näitusega, mis koondab kunstniku vesivärvimaale, temperaid ja kollaaže aastaist 1999—2011.
Bruno Sõmeri on viimaseid Kõrgemas Kunstikoolis „Pallas” õpinguid alustanud kunstnikke meie seas. Suurema osa oma elust Pärnus resideerunud kunstnik teenis seal esialgu leiba kunstiõpetajana ja hiljem aastakümneid tööstuskunstnikuna. Sõmeri varasem loomejärk sisaldab peamiselt õlimaale ja akvarelle, kuid peale Eesti iseseisvuse taastumist pühendub kunstnik järjest enam suureformaadilisile vesivärvimaalidele ning töötab välja isikupärase tehnika, milles kasutab nii ujutamist kui ka kuumutamist. Praegusesse väljapanekusse on koondatud kunstniku tööd sellest aastatuhandest.

Näituse “Ilmamuutus/Arheoloogiline” koostaja Enn Lillemets tutvustab reedel, 2. mail kell 17.00 lähemalt Bruno Sõmeri loomingut ja käesolevat näitust. Ootame teid kuulama ja kaasa rääkima.

Kohtumiseni!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.