Pusa “Risomnia” / 23.10. – 15.11. 2015. / väike saal

Pusa - Õitsemise aeguPusa “Risomnia”
23.10. – 15.11. 2015.

Avamine reedel, 23.oktoobril kell 18.00!
Näitusel saab näha Pusa viimaste aastate loomingut, kus kunstnikule omaselt ei puudu eredad värvid ja katkematud jooned.

“Risomnia” on leidsõna, millel puudub selge vaste, tegemist võib olla nii koha kui seisundiga. “Ma ei oska öelda, kas ma maalides olen Risominas või põen risomniat aga mulle tundub, et see sõna kirjeldab kõige paremini minu viimaste aastate loomingut.
Maalin justkui koguaeg ühte maali, mis jätkub järgmistel lõuenditel, mõnikord kohe eelmise maali kõrvalt, mõnikord tuhandeid ruutkilomeetreid eemal.”

PUSA (Piret Bergmann (Torim)) sündis 1979.a. Noarootsis. Ta on lõpetanud Eesti Kunstiakadeemia Pärnu Kolledzhi, mida varem ja ka hiljem tuntakse nime all Academia Non Grata. Pusa tegutseb tänapäeval peamiselt maalijana ja on esinenud oma teostega paljudel isik-ning grupinäitustel. Viimastel aastatel on ta kõige rohkem tuntud oma eredavärviliste mustritega kaetud, peaaegu psühhedeelsena mõjuvate maalide poolest, läbi mille on tal Eesti kunstipildil üsna unikaalne koht. Ta loob oma maailma peamiselt maalis, aga ka skulptuuris ja installatsioonis.
Talle on omistatud Ants Laikmaa noore kunstniku preemia (1998),  Eesti Kultuurkapitali Pärnumaa kultuuritegija preemia (2008) ja Pärnu kunsti aastapreemia (2011). Pusa on Eesti Kunstnike Liidu liige.

Lisainfo:
www.kunst.pusakas.eu
www.facebook.com/pusa.kunst

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.