Kuldar Leement “Kuldarpunk” / 11.02. – 06.03. 2016 / väike saal

Adobe Photoshop PDF

Digimaalija Kuldar Leementi isiknäitus “Kuldarpunk” Tartu Kunstimaja väikeses saalis
11.02. – 06.03. 2016

 

Tartu on tuntud kui väga pika traditsiooniga maalilinn. Kui tänini on Pallase traditsiooni kõrval enesele väärilise koha väljavõidelda jõudnud vaid tänavakunst, siis Kunstimaja on veendunud, et alternatiivseid lähenemisi maalikunstile on veel. Tartu Kunstikoolis õppinud Kuldar Leementi tehniliselt filigraansed digimaalid on üks neist võimalustest.

Näituse pealkiri “Kuldarpunk” on kunstniku nime Kuldar ja ulme (sci-fi) alaliigi küberpunki
(cyberpunk) süntees. “Kuna cyberpunk on enda olemuselt väga paindlik, on see pakkunud minule suures koguses inspiratsiooni ja motivatsiooni juba aastaid,” iseloomustab kunstnik oma suhet teemasse.
Näitusel on kakskümmend pikema perioodi jooksul loodud teost mida seob meie universumi tulevikus paikneva sündmuspaiga uus-retro futuristlik atmosfäär.
Kuldar Leement (s. 1987) lõpetas 2012. aasta Tartu Kunstikooli graafilise dsainerina, on töötanud nii õppejõu kui vabakutselise disainerina. Leement on osalenud mitmetel online näitusetel, väljatrükkidena on tema töid varem eksponeeritud Tasku kaubanduskeskuses näitusel “Nägin unes” ning erinevates Tartu lokaalides. Näitus Tartu Kunstimajas on kunstniku esimene suurem isiknäitus.

Näitust toetavad: Tabasco, Naiiv, D Disain, Seri Disain, Hooandja, Siim 2000, Eledone, Tasku

—————–

“Kuldarpunk”, a solo exhibition by the digital painter Kuldar Leement at the Small Gallery at Tartu Art House
11.02. – 06.03. 2016
Opening 11 February at 18:30

Tartu has a long tradition of painting. But although only street art has so far established a position as strong as that of the Pallas School in Tartu, the Tartu Art House is convinced that there are alternative approaches to painting. Tartu Art College teacher Kuldar Leement’s technically delicate digital paintings form such an example.

The title of the show, “Kuldarpunk” synthesises the artist’s name, Kuldar, and the word “cyberpunk”, a subcategory of Sci-Fi. “Since the nature of cyberpunk is very flexible, it has inspired and motivated me greatly for many years now”, says the artist, explaining his relation to the theme.
The show displays 20 works, all created over a longer period of time, and bound by a common theme – a new retro futurist atmosphere located somewhere in the future of our universe.
Kuldar Leement (1987) graduated from the Tartu Art College in 2012 as a graphic designer and has since worked as a lecturer and freelance graphic designer. Leement has taken part in several online-exhibitions, his printed works have been exhibited at an exhibition titled “I Saw a Dream” at the Tasku shopping centre and bars and cafés in Tartu. This exhibition at the Tartu Art House is the artist’s first larger solo show.

The exhibition is supported by Tabasco, Naiiv, D Disain, Seri Disain, Hooandja, Siim 2000, Eledone, Tasku

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.