Huupi „Plat Principal / Pearoog“ / 05.05. – 29.05. 2016/ Väike saal

platprincipal6.RGB

 

 

Huupi „Plat Principal / Pearoog“ 05.05. – 29.05. 2016

 

 

See näitus on üks lugu. Lugu, mille peategelasteks on liha ja koduperenaine. Koduperenaisel on lihalikud mured: Kust tuleb see siga ja kuidas teda tapma peaks? Miks on mehel jänes püksis? Miks on sarvedega naine seotud? Jne.
Millega lugu lõpeb või jätkub, näeb näitusel Plat Principal (pr k Pearoog)
Kunstnik tänab:
Tartu Kultuurkapital, Eesti Kultuurkapital, Tartu Kunstimaja, Aadi Tegova, Maiken Urmet, Helen Kalberg, Oskar Aitaja, Sulevyo, Harri Salu, Jaanus Kiis, Herling Jürimäe, Olga Einasto, Pille Johanson

Huupi

Huupi ehk Evelin Salumaa (snd 1982) on tartlastele tuttav kui Jakobi galerii galerist. Huupi lõpetas Tartu Kõrgema Kunstikooli maaliosakonna Tartu lõbusaid boheemlasi kujutava maaliseeriaga 2008. aastal, ning kaitses magistrikraadi Tartu Ülikooli maaliosakonnas 2012. aastal. Bakalaureuse tööks maalitud sarjaga võrreldes märksa tõsisema teema ja professionaalsema käekirjaga magistritöö “Conversations with offspring” mida kunstnik kaitses Kunstimajas, pälvis teenitult palju tähelepanu. Huupi värske maaliseeria “Plat Principal” jätkab sisuliselt sealt kus magistritöö katkes. Lapsed on vahepeal kasvanud, kodukana on tagasi tööl, maailm avaram, ent sedavõrra ka julmem.

 

——————————-


This exhibition is a story. A story about meat and a housewife. She has carnal problems. Where does this pig come from and how should she kill it? Why is there a rabbit inside the pants of a man? Why is the woman with horns tied up? Etc. How does this story end or will it evolve, will be reaveled at the exhibition Plat Principal (main course in French).

Huupi


Huupi aka Evelin Salumaa (1982) is known in Tartu as Jakobi gallery manager. Huupi graduated from Tartu Art College painting department in 2008, with a series that was depicting happy bohemians from Tartu. She got her masters degree in Tartu University in 2012. Compared to the previous theme, series “Conversations with offspring” was much more serious and executed with fine technique. The exhibition in Kunstimaja got a well deserved attention. The brand new series „Plat Principal” takes place several years later, the kids have grown, houswife is back at work and the world has expanded. But with the expansion the cruelty has grown as well.

Raimu Hanson “Maalid räägivad loo lihast ja perenaisest” Tartu Postimees 06.05. 2016
Kaire Nurk “Kuidas ületada maali piire?” Sirp 27.05.2016
Tartu kunstimajas näeb liha, paati ja argipäevaseid illusioone ERR uudised 06.05.2016
Enriko Talvistu “Kunstimaja kütkestab traditsioonilise maaliga” Tartu Postimees 10.05. 2016

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.