In Memoriam Astrid Rammo-Saare

 
Astrid Saare
8. IV 1929 – 14. VII 2016

On lahkunud Tartu maalikunstnik, Tartu kunstikooli kauaaegne joonistusõpetaja. Astrid Saare (1958. aastani Rammo) sündis Tartus ja omandas seal keskhariduse ning alustas ka oma kunstõpinguid 1949. aastal Tartu Riiklikus Kunstiinstituudis maalikunsti alal. Lõpetas selle aga 1955. aastal Tallinnas Eesti Riiklikus Kunstiinstituudis, sest kunstikõrghariduse andmine koondati Tallinna. 1957 – 1992. aastani töötas Tartu Kunstikooli joonistusõpetajana, siis pensionile minekuni ka maaliõpetajana. Õpilastele sisendas ta julgust ja oma korrektsusega ka enesekindlust.

Näitustel hakkas Astrid Saare esinema 1956. aastast ning ei jätnud vahele ühtegi Tartu kunstinäitust. 1957. aastast kuulus kunstnike liitu.
1961. aastal oli ta esimene isikunäitus Tartu Kunstnike ja Tartu Kirjanike Majas. Ta on viljelenud peamiselt õli- ja pastellmaali, loonud realistlikke portreid, impressionismist mõjutatud linna- ja maastikuvaateid. Kui Tartu maali austajad ei leidnud näitusel Astrid Saare tihedalt läbi maalitud postimpressionistlikke teoseid, jäi midagi puudu. Tema teoseid leidub Tartu Kunstimuuseumis ja erakogudes.
Inimesena oli Astrid Saare tagasihoidlik, kuid kunstiküsimustes range ja täpne.

Eesti Kunstnike Liit
Tartu Kunstnike Liit
Tartu Kunstikool

 

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.