E-Kunstisalongi 20. tegevusaastat tähistav näitus “Kulda väärt kunst” / 13.01.–05.02.2017 / Suur saal

Tartu Kunstimaja suures saalis avatakse 13. jaanuaril E-Kunstisalongi 20. tegevusaastat tähistav näitus „Kulda väärt kunst“. Näitus jääb avatuks 5. veebruarini.
Igal pühapäeval kell 13 toimub näitust tutvustav ringkäik.

Eksponeeritakse galerii kahe kümnendi pikkuse ajaloo jooksul oksjonitel ja näitustel esinenud kunstiklassikat: maalid, graafika ja skulptuur 19. sajandist kuni tänapäevani. Kunstnikest on esindatud nt Konrad Mägi, Ants Laikmaa, Eduard Wiiralt, Jüri Arrak, Karin Luts, Elmar Kits, Aleksander Vardi, Ado Vabbe, Johannes Saal, Martin Saks, Malle Leis, Kaljo Põllu, Enn Põldroos, Ilmar Kruusamäe, Leo Lapin, Tiit Pääsuke jne.

Ligi 100 eksponeeritud teost 70-lt kunstnikult annab vaatajale võimaluse näha eesti kunstiajaloo varjatumat osa, kuna teosed kuuluvad erakogudesse. Kõik valitud taiesed on eri aegadel E-Kunstisalongi näitustel avalikkuse ette toodud, kuid käesolev väljapanek on need parimatest parimad kokku koondanud, et teha pidulik kummardus kõigile kunstnikele ja kunstikogujatele.

Näitusega kaasneb samanimeline trükis, mis on tagasivaade E-Kunstisalongi ajaloole. Lugejal on võimalus heita pilk galerii igapäevasele tööle, oksjonite korraldamisele, näituste koostamisele ning kunstikogumisele läbi ühe kunstisalongi loo. Ühelt poolt galerii tegevust dokumenteeriv raamat on teisalt lugu kunstist, kuna ühtki kunstisalongi ei eksisteeriks ilma kunstiteosteta. Koostajad on välja valinud sadakond galeriist läbi käinud meeldejäävamat taiest eesti kunstnikelt, mis on raamatus reprodutseeritud koos tutvustava tekstiga. Põneva lisandina on ära toodud galeriiga lähedalt seotud kunstnike ja kunstiteadlaste mälestused, meenutused ja arvamused.

 

Info:
Tiia Karelson
50 64 555                                                                      Enn Põldroos “Külalised” 2007
E-Kunstisalong
Tehase 16, Tartu
e-kunstisalong.ee
info@e-kunstisalong.ee

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.