Anna-Maria Saare aktsioon “Iseolemiseruum” ja “Avalik ülesvõte” / 20.07.2017

Neljapäeval, 20. juulil viib Anna-Maria Saar oma Tartu Kunstimaja isikunäituse „Ehte- ja elulood” raames läbi aktsiooni „Iseolemisruum” ning samal õhtul kell 17.00 toimub sarja „Avalik ülesvõte” raames vestlus kunstnikuga.

Kunstnik viibib näitusel terve päeva 12-st kuni 18-ni, teeb süüa, mängib muusikat ja palub selles abi ka sõpradelt. Kõik huvilised on teretulnud kostile ja vestlusele. Lisaks näitusetöödele on sel päeval saalis ka hulk muid teosed, mida soovikorral kunstnikult soetada saab.

Anna-Maria Saar on nii väga raskete kui äärmiselt efemeersete materjalidega tegelev ehtekunstnik, kelle jaoks on olulised hetked, mida ehted sümboliseerivad, ning lood, mida nad oma kohalolus jutustavad. Varasematele vahenditele nagu kuivanud merikapsas ja üksikud juuksekarvad on antud näitusel lisandunud õietolm ja armid. Ruumis sisalduv õhulisus ja kõhklev kahevahelolek tekitavad olukorra, kus terve näitus mõjub kunstniku autoportreena.

Sama päeva õhtul kell 17.00 toimub näitusel sarja „Avalik ülesvõte“ raames vestlus Anna-Maria Saarega, mida juhib kunstnik Eva Mustonen.

Näitus „Ehte- ja elulood” on avatud 23. juulini.

Olete kõik oodatud!

Anna-Maria Saar (snd 1988) on 2011. aastal omandanud Eesti Kunstiakadeemiast ehte- ja sepakunsti bakalaureuse. Ta on osalenud grupinäitustel Eestis, Soomes ja Iisraelis ning kutsuti erinevates riikides rännanud Põhjamaade ehtekunstinäitusele „From the Coolest Corner. Nordic Jewellery”. Tema varasemad isikunäitused toimusid 2014. aastal Amsterdamis ja 2016. aastal Tallinnas. Tartus osales ta viimati mullusel linnaruumifestivalil UIT teosega „Mälukaart”.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.