Anssi Hanhela ja Erja Kärkkäinen “Uus maastik”/ 18.01.–11.02.2018 / Suur saal

(Scroll down for English)

Neljapäeval, 18. jaanuaril kell 17 avatakse Tartu Kunstimaja suures saalis Soome kunstnike Anssi Hanhela ja Erja Kärkkäineni ühisnäitus „Uus maastik”.

Näitus vaatleb ümbritsevat maailma kolmest lähtepunktist: inimese suhe ühiskonna, teiste indiviidide ja loodusega. Hanhelale võib maastik iga kord olla täiesti värske kogemus ning uue elu lootustandev algus. Kärkkäinen maalib oma tundeid, andes neid edasi läbi loomade ja looduse. Koos moodustub kahte lähenemist ühendav uus maastik, mis on nähtud läbi kummalise huumoriprisma.

Anssi Hanhela (snd 1962) on Oulus elav maalikunstnik. Ta maalib päevikuvormis keskealise mehe elu, jäädvustades oma seksuaalsust, ahistavat ühiskonda ning kooselu naisega. Analüüsides ja süstematiseerides kunsti kaudu oma tundeid, naerab ta mürinal kõige üle. 1980ndatel Soome kunstiellu saabunud Hanhela on varem nii Eestis kui Tartuski näitustel osalenud, viimati Lapimaa kunstnike ühisprojektis „Kuidas lugeda pimedas?” 2015. aastal Tartu Kunstimajas (kuraator Tanel Rander).

Erja Kärkkäinen on Oulus elav teatri taustaga maalikunstnik. Ta on töötanud lavastaja, stsenaristi ja lavakunsti õppejõuna. Kirjalikul ja visuaalsel narratiivil on oluline roll ka tema lavastuslikes projektides ning kogu tema praktikat iseloomustab interdistsiplinaarsus. Sobiva meediumi määrab projekti. Kärkkinen osaleb näitustel 2012. aastast ning on viimastel aastatel teinud palju koostööd Anssi Hanhelaga.


Thursday, 18 January at 17.00 Finnish artists Anssi Hanhela and Erja Kärkkäinen will open their exhibition “New Landscape” in the large gallery of the Tartu Art House.

The exhibition looks at our surrounding world from three viewpoints: our relationships with the society, other individuals and nature. For Hanhela, the landscape is something to be experienced anew each time in all its life-giving glory. Kärkkäinen paints her feelings and conveys them through animals and nature. A new landscape that blends together the two approaches is born and can only be viewed through a prism of humour.

Anssi Hanhela (b 1962) is a painter living in Oulu. He paints journal entries from the life of a middle-aged man, recording his sexuality, the oppressing society and his life with a woman. Through his art, Hanhela analyses and orders his own feelings only to burst out laughing at everything. Hanhela joined Finnish art life in the 1980s and has previously participated in exhibitions in Estonia and in Tartu. The last of these was the Lapland artists’ group exhibition “How to See in the Dark?” in 2015 at the Tartu Art House (curator Tanel Rander).

Erja Kärkkäinen is a painter with a background in theatre living in Oulu. She has worked as a director, script writer and theatre studies teacher. Written and visual narratives have an important role in her performing arts projects and her whole practice is characterised by interdisciplinarity. The correct medium is chosen according to the project. Kärkkäinen participates in exhibitions from 2012 and over the last years she has co-operated with Anssi Hanhela.


Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.