Avalik ülesvõte Ruudu Rahumaruga

Kolmapäeval, 28. veebruaril kell 18.15 toimub Tartu Kunstimajas vestlussarja “Avalik ülesvõte” raames jutuajamine kunstnik Ruudu Rahumaruga, kellel on väikeses saalis avatud isikunäitus “Maa embus ja tule laul”. Rahumaruga vestleb kunstnik ja Tartu Ülikooli vabade kunstide professor Peeter Laurits.

Rahumaru autoritehnikas fotomaalidel kohtuvad muinasjutuliselt komponeeritud loodusjäädvustused ja psühhedeelne mustrikiri. Teosed valmisid fotorännakutel läbi hinge- ja loodusmaastike ning neis kajastub kunstniku püüd jäädvustada universaalseid ja olemuslikke energiaallikaid. Näituse loomine oli autori jaoks väga kunstiteraapiline protsess, mille algimpulsiks oli soov mõista südame all spiraalina voogavat jõudu. Pildile olevates mustrites peituvad selle jõu laadimiskohad.

Ruudu Rahumaru (snd 1991) on Tartu kunstnik, kes 2015. aastal lõpetas Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia eriala. Hetkel tegeleb ta peamiselt fotorännakutega, viies portreteeritavaid hinge- ja loodusmaastikesse. Kunstnikuna otsib Rahumaru viise, kuidas ühele pildile tuua kokku erinevaid reaalsusekihte. 2018. aasta veebruaris pärjati ta Tartu noore kultuurikandja aunimetusega.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.