Ruudu Rahumaru “Maa embus ja tule laul” / Väike saal / 15.02.–11.03.2018

(Scroll down for English)

Neljapäeval, 15. veebruaril kell 17 avatakse Tartu Kunstimajas fotokunstnik Ruudu Rahumaru isikunäitus „Maa embus ja tule laul”.

Ruudu Rahumaru autoritehnikas fotomaalidel kohtuvad muinasjutuliselt komponeeritud loodusjäädvustused ja psühhedeelne mustrikiri. Teosed valmisid fotorännakutel läbi hinge- ja loodusmaastike ning neis kajastub kunstniku püüd jäädvustada universaalseid ja olemuslikke energiaallikaid. Või ehk kujutavad need kohtumisi tema enda hingepeegeldusega? Väestavad mustrimandalad aitavad ka vaatajal jõuda iseenese keskmesse.

Kunstnik selgitab: „Selle näituse loomine oli minu enda jaoks olnud väga kunstiteraapiline protsess. Algimpulsiks oli soov mõista südame all spiraalina voogavat jõudu. Järgnesin sellele maagilisele millelegi, mis viib meid ühest punktist teise, liigutab energiaid ja materialiseerib ideid, ning hakkasin enda jõuallikaid kaardistama. Meie hingejõud on tabamatu, kuid leidsin mõned mustrid, kus tundsin ära mingid laadimiskohad.”

Ruudu Rahumaru (snd 1991) on 2015. aastal lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli fotograafia eriala. Ta on aastaid olnud seotud Tartu tänavakunstiskeenega. Rahumaru unenäoliseid fotosid on olnud võimalus näha kümnekonnal isikunäitusel erinevatel mittetavapärastel pindadel. Kunstimajas eksponeeritud näitusekomplekti esimest versiooni sai augustis näha Võru Linnagaleriis.


Avalik ülesvõte

Tartu Kunstimaja vestluste sarja “Avalik ülesvõte” kümnes osa. Fotokunstnik Peeter Laurits vestleb noore kolleegi Ruudu Rahumaruga, kellel toimus väikeses galeriis isikunäitus “Maa embus ja tule laul”. Ülesvõte toimus 28. veebruaril 2018. aastal.


Meediakajastus

Intervjuu galerist Indrek Grigoriga. Kuku raadio, 12. veebruar 2018.

Raimu Hanson. Tavatult värvikireva kunsti juured peituvad Kolumbias. Tartu Postimees, 19. veebruar 2018.


On Thursday, 15 February at 17 photo artist Ruudu Rahumaru will open her personal exhibition “Earth’s Embrace and the Song of Fire” in the small gallery of the Tartu Art House.

Ruudu Rahumaru’s photographic paintings that are created in her own author technique mix together fairy tales from the nature and psychedelic patterns. The works were created on photographic journeys through spiritual and natural landscapes. The artist has tried to capture universal sources of energy but has also found her own spiritual reflections. The empowering pattern mandalas enable the audience to find a path to their own spiritual centre.

Rahumaru explains: “The creation of this exhibition has been a very therapeutic process. The preliminary impulse was my desire to understand the power that emanates as a spiral underneath my heart. I followed this magical path that takes us from one point to another by moving energies and materialising ideas and started mapping the sources of my own power. Our spiritual strength is imperceivable but I managed to find some patterns that contained possibilities of recharging oneself.”

Ruudu Rahumaru (b 1991) graduated in 2015 from the photography department of the Tartu Art College. Throughout the years she has been active in the local street art scene. Rahumaru’s dreamlike photos have been shown in over ten personal exhibitions in spaces that usually don’t contain art. The first version of the present project waspreviously exhibited in the Võru Town Gallery in August 2017.


Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.