Avalik ülesvõte Kadri Toomiga / N 29.03 kl 18!

Neljapäeval, 29. märtsil kell 18.00 toimub Tartu Kunstimajas vestlussarja “Avalik ülesvõte” raames jutuajamine kunstnik Kadri Toomiga, kellel on väikeses saalis avatud isikunäitus “Pealispind”. Toomiga ajab juttu kunstnik Ly Lestberg.

„Pealispind” keskendub pindmisele, näilisele ning pidevalt muutuvale ruumile. Teosed on inspireeritud ekraanide intensiivsetest värvidest, kõrge resolutsiooniga maastikke kujutavatest taustapiltidest, peegeldustest, valguse lainetusest ning pinnapealsetest ja pinnaalustest struktuuridest. Ebasümmeetrilises mustris kulgemine meenutab unenägu, kus pildid vahelduvad juhuslikus rütmis ning kõik on võimalik.

Kadri Toom (snd 1984) on lõpetanud Tartu Kõrgema Kunstikooli maalingute osakonna ning Eesti Kunstiakadeemia graafika magistrantuuri. 2008. aastast on ta õpetanud erinevaid kursuseid Tartu Kõrgemas Kunstikoolis. Kuigi Toomi esimesed isikunäitused toimusid Tartus, esines ta personaalse projektiga siin viimati 2013. aastal Y galeriis. Antud näituse esimene versioon toimus eelmise aasta lõpus Hobusepea galeriis.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.