Kursi Koolkond XXX / 01.08.–26.08.2018

(Scroll down for English)

Kolmapäeval, 1. augustil kell 15.00 avatakse Tartu Kunstimajas Kursi Koolkond XXX sünnipäevanäitus.

Kursi Koolkond on loodud 1988. aasta kevadel. Kunstnikerühmituse asutasid Albert Gulk, Peeter Allik, Ilmar Kruusamäe ja Priit Pangsepp. Sel kevadel täitus koolkonnal 30 aastat, olles seega vanim tegutsev kunstnikerühmitus Eestis. Aastate jooksul lisandusid asutajatele Marko Mäetamm, Reiu Tüür, Imat Suumann, Külli Suitso ja Priit Pajos.

Kursi Koolkond on tutvustanud oma loomingut suurte ühisnäitustena paljudes riikides, näiteks Itaalias (Veneetsia, 2007), Lõuna-Koreas (Seoul, 1996), Ameerika Ühendriikides (New York, 2010) ning lähiriikides Soomes, Norras, Lätis, Leedus ja mujal. Koolkonna kunstnike loomingu on paljudes muuseumites ja erakogudes nii Eestis kui mujal maailmas.

Näitus on avatud 26. augustini.


Meediakajastus

Raimu Hanson. Kursi koolkond täitis teostega kogu maja, Tartu Postimees, 1. august 2018


On Wednesday, 1 August at 3 p.m. the Kursi School artists’ group will open its 30th anniversary exhibition in the Tartu Art House.

Kursi School was established in spring 1988. The artists’ group was founded by Albert Gulk, Peeter Allik, Ilmar Kruusamäe and Priit Pangsepp. This spring marked the 30th anniversary of the group which makes it the oldest active artists’ group in Estonia. Over the years Marko Mäetamm, Reiu Tüür, Imat Suumann, Külli Suitso and Priit Pajos have also joined.

Kursi School has organised large group exhibitions in various countries including Italy (Venice, 2007), South Korea (Seoul, 1996), USA (New York, 2010) and our close neighbours Finland, Norway, Latvia, Lithuania, etc. Works by the members of the group are in various museums and private collections in Estonia and abroad.

The exhibition will remain open until 26 August.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.