Evelyn Müürsepp-Grzinichi „Lugu algab joonest, ka joonte vahel on lugu” / Väike saal / 22.11.–16.12.2018

Neljapäeval, 22. novembril kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimaja väikeses galeriis Evelyn Müürsepp-Grzinichi isikunäitus „Lugu algab joonest, ka joonte vahel on lugu”.

Müürsepp-Grzinich läheneb oma loomingus joonistamisele läbi performatiivsete ja installatiivsete teoste. Neis põimuvad kahemõõtmeline abstraktne joon ja kolmemõõtmeline realistlik ruum. Seekord võtab teos metsa vormi, mille rägastikust miskit aimub.

Kunstnik lisab: „Kui metsast läbi minna, on selle taga veel joonistusi. Suured, hallid, üks värvilaik. Mingi mass, mis on endasse neelanud kellegi, kellel on käed. Käte omanik, naine või mees, kollane või valge, parem- või vasakpoolne, rikas või vaene, ema või isa, tütar või poeg? See ei oma tähtsust. See on inimene. Nii nagu jooned on neelanud selle inimese, nii neelavad meid, meie igapäevateod. Mõttetud(?) ja mõttekad (?) sagimised. Kohtumised ja kuhtumised. Teod ja teokesed. Mis need on? Mis on tähtis, mis tähtsusetu. Milline jääb jälg? Kellele? Miks?”

Evelyn Müürsepp-Grzinich (snd 1974) on lõpetanud Tartu Ülikooli maaliosakonnad. Ta on üks Mooste KülalisStuudio ehk MoKSi asutajaid ning elab ka peale rohket residentuurides käimist keset Kagu-Eesti kuppelmaastikut. Tema eelmine iskunäitus Tartu Kunstimajas toimus 2008. aastal.


On Thursday, 22 November at 5 p.m. Evelyn Müürsepp-Grzinich will open her personal exhibition “The Story Begins with a Line, There Is a Story Between the Lines” in the small gallery of the Tartu Art House.

Müürsepp-Grzinich approaches drawing through performative and installative works. Two-dimensional abstract lines and three-dimensional realistic space become intertwined. This time the work is reminiscent of a forest where something is discernible through the brush.

The artist adds: “When you go through the forest, you meet more drawings. Large, grey, one spot of colour. A mass that has swallowed somebody who has hands. The owner of the hands is a woman or a man, yellow or white, right- or left-sided, rich or poor, mother or daughter, father or son? This is not important. It’s a person. Like the lines have swallowed the person, we are swallowed by our everyday activities. Meaningless (?) or meaningful (?) bustle. Meetings and witherings. Actions and acts. What are these? What is important and what is not? What remains? To whom? Why?”

Evelyn Müürsepp-Grzinich (b 1974) has graduated from the Painting Department of the University of Tartu. She is one of the founders of the artist-run guest studio MoKS and despite her numerous residencies all over the world, she still lives among the hillocks of South-Eastern Estonia. Her previous personal exhibition in the Tartu Art House was in 2008.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.