Madara Lazdiņa “Kaja” / Suur saal / 28.06.–21.07.2019

(Scroll down for English)

Reedel, 28. juunil kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimaja suures saalis Läti maalikunstniku Madara Lazdiņa isikunäitus „Kaja”.

Kunstnik kasutab heli ja selle füüsikalisi omadusi kirjeldamaks meie suhet keskkonda, ühiskonda ja meie endi sisemisse maailma. Abstraktne maalilaad on kombineeritud detailsete joonistustega, monokroomsus vastandub eredate värvidega. Kõige meid ümbritseva kaja on kohal meie arusaamades ja maailmavaates ning see võimaldab meil näha asju erinevate vaatenurkade alt.

Lazdiņa lisab: “Meil on võimatu ennast isoleerida: kõik kajab, isegi kui proovime seda ignoreerida või eitada. Nendes maalides proovin visualiseerida oma reaalsusega seotud unistusi ja ootuseid ning nende üle mõtiskleda. Füüsiline reaalsus on sõlmitud kokku seesmisega, mis pole küll kuidagi käega katsutav, kuid on siiski kõigi poolt kogetud.”

Madara Lazdiņa (snd 1990) on saanud Läti Kunstiakadeemia maaliosakonnast magistri kraadi. Ta on alates 2010. aastast osalenud grupinäitustel Lätis, Suurbritannias, Poolas, Tšehhis ja Eestis ning tal olnud kodumaal mitmeid isikunäituseid. 2016. aastal sai ta SEB panga maalistipendiumi konkursil publiku preemia ning lühifilmide festivali Starmetis peapreemia.


On Friday, 28 June at 5 p.m. Madara Lazdiņa’s personal exhibition „Echo” will be opened in the large gallery of the Tartu Art House.

The artist is using sound and its physical attributes to describe our relationship with the environment, society and inner selves. Abstract paintings are combined with detailed line drawings, monochrome versus fluorescent brightness. The idea of echo helps to reveal how everything reverberates in our perception and world view, it helps us to see things from a different angle.

Lazdiņa explains: “It is impossible isolate ourselves: everything echoes even if we try to ignore or deny it. In these paintings I visualize my dreams and hopes for reality and meditate about them. Physical reality is woven together with the inner reality that is not tangible but has been experienced by everybody.”

Madara Lazdiņa (b 1990, Riga, Latvia) has a master’s degree from the Painting Department of the Art Academy of Latvia. Since 2010, she has participated in group exhibitions in Latvia, the United Kingdom, Poland, the Czech Republic and Estonia and has had several personal exhibitions in Latvia. She has received the audience award at the 2016 SEB scholarship in painting and the Grand Prix at the short film festival “Starmetis” in Riga.

The exhibition will be open until 21 July.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.