Mari-Leen Kiipli “no path goes through Asparaag” / Monumentaalgalerii / 24.10.–10.11.2019

(Scroll down for English)
Neljapäeval, 24. oktoobril kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimaja monumentaalgaleriis Mari-Leen Kiipli isikunäitus „no path goes through Asparaag”.

Kunstnik sõnab oma installatiivse väljapaneku kohta järgnevat: „Vaatasin hämmeldunult ringi. Tolmurullid ja puru kleepusid mu naha külge. Proovisin neid minema pühkida. Vaadates enda silmadest välja, läbisin erinevaid keskkondi nagu hoov, sünnipäev, plastikust kasvuhoone, rohu mõju, aednike tüli, niiske roos, naalduvad varred, aastaringne suvila, üks tükk kusagilt mujalt, keha oli alati kaasas.”

Mari-Leen Kiipli (snd 1988) on õppinud fotograafiat Tartu Kõrgemas Kunstikoolis ja Eesti Kunstiakadeemias. Ta oli üks artist-run space’i Rundum asutajaliikmeid ning on pälvinud selle eest Adamson-Ericu stipendiumi. Lisaks on Eesti Kultuurkapitali aastapreemia laureaat. 2018. aastal toimus tal koos Kristi Kongiga Kogo galeriis näitus „Salajane vilin metsas”.

Näitus on avatud 10. novembrini.


On Thursday, 24 October at 5 p.m. Mari-Leen Kiipli’s personal exhibition “no path goes through Asparaag” will be opened in the monumental gallery of the Tartu Art House.

The artist explain her installative exhibition: “I looked around stunned. Dust balls and lint were sticking to my skin, I tried to wipe them off. Looking outside, I was passing through different environments like courtyard, birthday, plastic greenhouse, the impact of grass, argument of the gardeners, moisture rose, leaning stalks, all year long summerhouse, a piece from somewhere else, the body is inevitable.”

Mari-Leen Kiipli (b 1988) has studied photography at the Tartu Art College and at the Estonian Academy of Arts. She was one of the founding members of the artist-run space Rundum for which she was awarded the Adamson-Eric Scholarship. She was also awarded the annual award of the Cultural Endowment of Estonia. In 2018, she and Kristi Kongi had a joint exhibition “Secret Whistle in the Forest” in the Kogo Gallery, Tartu.

The exhibition is open until 10 November.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.