Saksa kunstnike grupinäitus „Ristumine: hetkeks koos” / Suur saal / 30.07–23.08.2020

(Scroll down for English)

Näitusel põrkuvad nelja saksamaalt pärit kunstniku Else Goldi, Katharina Lewonigi, Matthias Lehmanni ja Tobias Stengeli vastandlikud käekirjad. Ühiselt on ette võetud riskantne eksperiment: vahetu kokkupõrge vastasseisjaga, teise kunstnikuga, mis paiskab igaühe aga oma tavapärase loomemeetodi juurde tagasi. Kuid samal ajal on see põrkumine võõraga ka viljastav: toimub ristumine, milles kunstnike teosed teineteist kõnetavad ning sarnaselt tähistaevaga külgetõmbejõu ajel galaktikateks koonduvad.

Autorite huvi ühte heita tulenes kunstikeele universaalsusest ja rikkusest, mis kasvab välja selle võimest erinevaid mõtteviise ülemaailmses zeitgeist’is ühendada. Nii on kõigis näitsuetöödes ühel või teisel viisil kohal ruumi ja ruumitaju mõjutavad omadused nagu materiaalsus, tasapinnad, liigendatus, proportsioon, värv, valgus ja vari ning nende muutumine ajas. Läbi universaalide erineva käsitluse on kunstnike eesmärgiks luua seoseid ja kattuvusi, mis oma mitmepalgelisuses toovad ilmsiks ja aitavad lahtimõtestada maailma tegelikkuseid.

Näitus toimub koostöös Kunstverein Meisseniga ning seda on toetanud Kulturstiftung des Freistaates Sachsen ja Dresden Amt für Kultur und Denkmalschutz.

Näitus on avatud 23. augustini.


On Thursday, 30 July at 5 pm the German group exhibition “Intersection. Together for a Second” will be opened in the large gallery at Tartu Art House.

In this exhibition intersect the diverse handwritings of four German artists: Else Gold, Katharina Lewonig, Matthias Lehmann and Tobias Stengel. They have jointly undertaken a risky experiment: a direct collision with another party, another artist that will catapult each participant back to their respective artistic approaches. At the same time, however, this collision with the other is fruitful: it is an intersection where the works of the artists address each other and converge into galaxies through mutual attraction.

The desire of the artists to intersect is the result of the universality and richness of the artistic language due to its power to consolidate various dispositions in the context of a global zeitgeist. Therefore in all the works at the exhibition are present the qualities that influence both the space and the sense of space, including materiality, surface, structure, colour, light and shadow as well as their transformations in time. Through different approaches to these universal qualities, the objective of the artists is to create diverse relationships and convergences that would reveal and interpret the realities of the world.

The exhibition has been made in collaboration with the Kunstverein Meissen and is supported by the Kulturstiftung des Freistaates Sachsen and Dresden Amt für Kultur und Denkmalschutz.

The exhibition will remain open until 23 August.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.