Liisi Eelmaa isikunäitus „Loon, mida mõtlen – ABRAKADABRA” / Suur saal / 27.08.–20.09.2020

(Scroll down for English)
Neljapäeval, 27. augustil kell 17.00 avatakse Tartu Kunstimaja suures saalis Liisi Eelmaa isikunäitus „Loon, mida mõtlen – ABRAKADABRA”.

Eelmaa on viimastel aastatel keskendunud maalikunsti spetsiifikat uurivate teoste loomisele, milles tegeleb aine, vormi, ruumi ja kujutluse omavahelisi seostega. „Loon, mida mõtlen – ABRAKADABRA” on jätk seeriale „Õrnalt õhus”.

Kunstnik lisab: „Üks kuulsamaid võlusõnu on „abrakadabra”. Arvatakse, et seda aramea keelest pärit sõna võib tõlkida „ma loon, kui räägin”. Mõtlemine on maagia, iga ese mis meid ümbritseb on saanud alguse mõtlemisest. Esemed meie ümber on kas funktsionaalsed või vähetarbelised. Abstraktne värvimass, aine, algus – ABRAKADABRA.”

Näituses on kasutatud Mihkel Tombergi helisid.

Liisi Eelmaa (snd 1982) on omandanud bakalaureuse kraadi Eesti Kunstiakadeemias (EKA) stenograafia erialal (2004) ja magistrikraadi EKA vabade kunstide teaduskonnas (2017). Näitustel esineb alates 2003. aastast ning alates 2005. aastast on ta töötanud vabakutselise kunstnikuna erinevate teatrite juures. Viimati osales ta näitusega Tartu Kunstimajas 2016. aastal (koos Minna Hinti ja Lilli-Krõõt Repnauga).


On Thursday, 27 August at 5 p.m. Liisi Eelmaa will open her solo exhibition “I Create What I Think – ABRACADABRA” in the large gallery of the Tartu Art House.

Eelmaa’s latest works have focused on researching the specific characteristics of paintings: the relationships between matter, form, space and images. The exhibition “I Create What I Think – ABRACADABRA” is a continuation of her earlier series “Gently in the Air”.

The artist adds: „One of the most famous magical formulas is „abracadabra”. It is thought that in Aramaic it can be translated as “I create as I speak”. Thinking is magical, every item that surrounds us has started from thinking. Objects around us are either functional or of little practical use. Abstract paint, substance, beginning – ABRACADABRA.”

The exhibition uses sounds by Mihkel Tomberg.

Liisi Eelmaa (b 1982) has a bachelor’s degree in scenography from the Estonian Academy of Arts (2004) and a master’s degree in fine arts also from EAA (2017). She has been participating in exhibitions since 2003 and since 2005 she has worked as a freelance artist for various theatres. Her last exhibition in the Tartu Art House was in 2016 (with Minna Hint and Lilli-Krõõt Repnau).

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.