In memoriam Anne Vasar

In memoriam Anne Vasar
19.10.1966 – 07.03.2022

Meie seast on lahkunud maali- ja vitraažikunstnik Anne Vasar.
Kunsti õppis Anne Tartu Ülikooli maaliosakonnas, lõpetades selle 2004. ja õpetajakoolituse 2005. aastal. Suure osa elust oli Anne vabakutseline kunstnik, aga ta on töötanud ka kunstiõpetajana üldhariduskoolides ja Põltsamaa kunstikoolis.
Anne oli mitmekülgne maalija. Hoogsate pollocklike abstraktsioonide kõrval on eriti tundlikud tema maastikumaalid. Ta armastas maalida oma maakodu ümbruse lihtsaid motiive heinamaa ja metsaviiruga, vahel vürtsitades neid mõne roostetanud tünni või loorehaga. Oma viimase suurema maaliseeria maalis Anne Põltsamaa lossi varemetest, olles sealse kunstikooli õpetaja.
Anne oli tegus vitraažikunstnik. Ta oli üks Antoniuse gildi vitraažikoja aktiivsetest kunstnikest, ja kui see töökoda lõpetas, jätkas klaasitööd oma koduateljees. Vitraažinäitused mitmetes Eesti paikades on olnud erksad ja üllatavad. Üheks Anne lemmikmotiiviks oli sulatatud pudeliklaasidest naisakt. Paljusid kodusid jäävad kaunistama Anne loodud kirkad ja värvirõõmsad vitraažid ustes ja akendel.
Jääme meenutama Anne vahedat huumorit, kõlavat naeru, vaimukust, vitaalsust ja elurõõmu.

Tartu Kunstnike Liit

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.