Raul Kelleri loeng ning Grete Arro ja Daniel Vaariku vestlus näitusel “Möödarääkimised” ja Toivo Maimetsa loeng näitusel “Mikroobi kalleim mälestus”

Neljapäeval, 17. märtsil kell 15.30 toimub Tartu Kunstimaja suures saalis näitusest „Möödarääkimised“ tõukuv vestlus hariduspsühholoog Grete Arro ja meediakanali Levila asutaja Daniel Vaariku vahel.

Vestluse põhifookuses on üle- ja/või mööda kommunikeerimine inimlikul tasandil ja ühiskonnas laiemalt.


Esmaspäeval, 21. märtsil kell 19.00 toimub Tartu Kunstimaja väikeses saalis Solveig Lille näitusel „Mikroobi kalleim mälestus“ Toivo Maimetsa loeng rakkude elust.

Loeng räägib rakkude elust – kuidas nad välja näevad, kuidas sünnivad, kasvavad, paljunevad ja surevad. Tänapäevased mikroskoopiatehnikad võimaldavad rakke jälgida väga suure täpsusega ning see avab iga päev uusi tahke nende elust. Samas pakub see põnev maailm ka inspiratsiooni paljudele kunstialaldele, kujutavast kunstist kirjanduse ja filmini.

Toivo Maimets on Tartu Ülikooli rakubioloogia professor ja Euroopa Ravimiameti Uudsete Ravimite Komitee (CAT) liige. Ta on kaitsnud teaduste kandidaadi kraadi Moskva Ülikoolis (1984) ja doktorikraadi Tartu Ülikoolis (1991). Tema teadustöö on seotud molekulaarsete signalisatsiooniradadega inimese kasvajarakkudes ja embrüonaalsetes tüvirakkudes, ta on kolme raamatu ja umbes 80 teadusartikli autor. Mitmete rahvusvaheliste teadusorganisatsioonide liige (Academia Europea, Euroopa ja Ameerika vähiühingud jt.). Ta on olnud juhtivatel kohtadel rahvusvahelistes teadusühendustes (Euroopa Molekulaarbioloogia Konverentsi president, UNESCO Rahvusvahelise Bioeetika komitee asepresident) ja mitmete Euroopa Komisjoni paneelide liige ja juht.


Reedel, 11. märtsi kell 17.30 toimub Tartu Kunstimaja suures saalis näitusel „Möödarääkimised” Raul Kelleri loeng helikunstist.

Loeng annab sissejuhatuse heli kui kunstilise väljendusvahendi ajaloost kujutavas kunstis ja interdistsiplinaarsel väljal. Puudutatakse 20. sajandist alguse saanud muusikalise eneseväljenduse laienemist ja protsessuaalse ning performatiivse kunsti formeerumist alates eelmise sajandi 50-ndatest aastatest ning mõistepaari heli- ja müra.

Loengu viib läbi kunstnik Raul Keller, kes aastatel 2014–2019 töötas Eesti Kunstiakadeemias uue meedia õppetoolis professorina.

Üritusi saab jälgida ka veebiülekandena Facebookis Tartu Kunstimaja lehel.

Üritused on tasuta!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.