Karolin Poska lavastus “Sinu nirvaanale”

18.–19. aprillil saab Tartu Kunstimajas näha Karolin Poska lavastust Sinu nirvaanale“.  

(Scroll down for English)

Tulevik on tume, midagi pole veel selgunud. Silmade all olid tumedad rõngad. Tumedad äikesepilved. Taevas tõmbus tumedaks. Tumedad varjud. Jõevesi on tume kui tökat. Palgid on tumedamaks tõmbunud. Esiplaanil on mäed tumedamad. Nägi tulevikku vaid tumedates värvides ‘süngena, rõõmutuna, lohutuna’.

Karolin Poska kutsub sind tumedatel aegadel lahtiste silmadega unistama. Kasutades keha, objekte, häält, maagiat ja ruumi, proovib ta elamise ärevuses luua lohutust.

Ta paneb enda puusad valetama, ta paneb sibula nutma, ta teeb midagi, mis viib mitte millegini– miski pole tõene ja kõik on võimalik. Ta näeb igavesti, ootab nirvaanat, kaaperdab, kukub jalad koos ja ihkab, mida süda saab. Ta kutsub sind osa saama ilma osalemata.

Karolin Poska on Tallinnas tegutsev koreograaf, etenduskunstnik ja tantsija. Oma loomingu abil proovib ta aru saada, mis tunne on antud hetkel maailmas elada. Talle meeldib transformeerida reaalsust, mängida objektide ja publiku ootustega. Hiljuti lõpetas ta EKA kaasaegse kunsti magistri ning pärjati Nooreks Kunstniku autasuga. Karolini üks- ühele teos „Untitled” on nomineeritud 2022.a etenduskunsti auhinna kategoorias.

Lavastaja/etendaja: Karolin Poska
Kunstnik: Maret Tamme
Helikujundaja: Katrin Enni
Valgus: Marko Odar
Dramaturgiline tugi, projektijuht: Kaie Küünal
Aitäh: Hanna Kritten Tangsoo, Theodore Parker Toetajad: Eesti Kultuurkapital, Floratrade OÜ Kaasproduktsioon: Kanuti Gildi SAAL
Esietendus: 5.12.2020 Kanuti Gildi SAALi Keldrisaal

Keel ei ole takistuseks.
Etendusele puudub ligipääs liikumisraskustega inimestele, vabandame!

18.–23. aprillil tuleb Kanuti Gildi SAAL Tartusse, võttes kaasa neli lavastust: Karolin Poska „Sinu nirvaanale”, Riina Maidre ja Andri Luubi „Yokoonomatopoeemid, Maria Metsalu „The Well” ning alles Tartus esietenduva The Biofilm Sistersi „Pure Pink Pox”. Nädal aega kaasaegseid etenduskunste, performatiivne raamatupood Kausaal ja kunstnike vestlused moodustavad festivali Ümberlülitus.

Ümberlülitus on nagu mixtape, mille tallinlased on tartlastele armastusega kokku pannud. Intensiivne nädal, mille programmi iga teos vaatleb etenduskunsti võimalusi ja võimatusi erineva nurga alt, kust iga vaataja võib leida endale sobiliku portaali või tee kunsti parema mõistmise ja kogemiseni.

*Ostes ühele etendusele kaks piletit, saab piletid viis eurot soodsamalt.*


April 18–19 Karolin Poska’ s performance “For your Nirvana”  can be seen at Tartu Art House.

The future is dark, nothing is clear yet. There were dark rings under their eyes. Dark thunderclouds. It was dark outside and I couldn’t see much. River water is as dark as hard work. The mountains are darker in the foreground. They saw the future only in dark colors, ‘gloomy, unhappy, discomforted’.

Karolin Poska invites you to dream in dark times with open eyes. Using body, objects, sorcery, voice, space, she tries to create consolation for the anxieties of living.

She makes her hips lie, she makes onions cry, she does things which lead nowhere – nothing is true and everything is possible. She sees forever, she waits for nirvana, hijacks, falls legs together, and longs for what the heart gets. She invites you to participate without participation. No one is forced to do anything but, is gently allowed to join.

Karolin Poska is a Tallinn based choreographer, performance artist and dancer. Through her creative activities she tries to understand what it is like to be alive nowadays. She likes to play with objects, transform reality and mess with the audience’s expectations. Poska recently completed her contemporary art studies at the Estonian Academy of Arts, where she received the Young Artist Award for her final work. Her solo performance “Untitled” was nominated for the Dance Awards of Estonia in 2021.

Director/on stage: Karolin Poska
Artist: Maret Tamme
Sound designer: Katrin Enni
Light: Marko Odar
Dramaturgical support, project management: Kaie Küünal Thank you: Hanna Kritten Tangsoo, Theodore Parker, Supporters: Eesti Kultuurkapital, Floratrade OÜ Co-production: Kanuti Gildi SAAL

Premiere: 5.12.2020, Kanuti Gildi Keldrisaal

Language no problem.
The venue is not wheelchair accessible. Apologies!

Kanuti Gildi SAAL is coming to Tartu from the 18th until the 23rd of April and bringing along four performances: “For your Nirvana” by Karolin Poska, “Yokoonomatopoems” by Riina Maidre and Andri Luup, “The Well” by Maria Metssalu and “Pure Pink Pox”, a performance premiering in the end of March, by The Biofilm Sisters. A week filled with performances, artistic talks and a performative pop-up bookstore make up a festival called Switch over.

Switch over which is like a mixtape created with love from Tallinn to Tartu. All components of this intense week examine the possibilities and impossibilities of performing arts from different angles. Everyone can find their personal way or even a portal to better understand and experience art.

*By buying two tickets to the same event a 5€ discount will apply.*

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.