Tartu kunsti aastanäitus / 16.12.2022–15.01.2023

(Scroll down for English)

Reedel, 16. detsembril kell 18.00 avatakse Tartu Kunstimajas traditsiooniline Tartu kunsti aastanäitus, mille kujundajaks on Enn Tegova.

Näituse žürii koosseisu kuulusid Enn Tegova (esimees), Indrek Grigor, Tõnis Kriisa, Meiu Münt, Hando Tamm, Anita Trink ja Martin Urb. Valikuga aastanäitusel esitletud töödest saab tutvuda kunstikeskkonnas NOBA.ac, kust neid saab soovi korral ka osta.

Kokku kandideeris näitusele 225 autorit ning lõplikus valikus on 120 kunstnikku:

Indrek Aavik, Urmas Aavik, Marina Aleksejeva, Piibe Arrak, Helen Bunder, Jaanus Eensalu, Eve Eesmaa, Viktor Fjodorov (1947–2022), Evi Gailit, Albert Gulk, Lemme Haldre, Mirjam Hinn, Õie Holm, Eero Ijavoinen, Sergei Inkatov, Edgar Juhkov, Ingmar Järve, Piret Jürgenson, Kairo, Maik Kalberg, Kalli Kalde, Kadri Kalve, Paavo Kangur, Markus Kasemaa, Epp Katus, Jaak Kikas, Veiko Klemmer, Natalia Kondratenko, Peeter Krosmann, Ilmar Kruusamäe, Eve Kruuse, Inge Kudisiim, Piret Kullerkupp, Lauri Kulpsoo, Artur Kuus, Toomas Kuusing, Timo Kähara, Heiki Kähr, Martin Laiapea, Olger Lehtsaar, Heikki Leis, Tea Lemberpuu, Mati Leppik, Jane Liiv, Margus Lokk, Eve Luik, Jaan Luik, Elina Madal, Ove Maidla, Jaan Malin, Epp Mardi, Margus Meinart, Lilian Mosolainen, Jane Muts, Kalle Mälberg, Maarit Mälgi, Müra 2000, Marge Nelk, Tõnu Noorits, Kaire Nurk, Kristel Oja, Eva Elise Oll, Aet Ollisaar, Rainer Palu, Priit Pangsepp, Per William Petersen, Sirje Petersen, Ingrid Ploom, Vassa Ponomarjova, Aleks Poolak, Andrus Raag, Mari-Ann Remmel, Ingmar Roomets, Martti Ruus, Teodor Ruus, Kaia Rähn, Lotta Karoliina Räsänen, Triin Sagen, Hanna Samoson, Ahti Seppet, Virve Serglov, Kristel Sergo, Regina-Mareta Soonsein, Karin Strohm, Robert Suvi, Ardo Sägi, Anna-Liisa Sääsk, Talia, Diana Tamane, Hando Tamm, Pille Tammela, Tiina Tammetalu, Edgar Tedresaar, Urmo Teekivi, Erik Teemägi, Enn Tegova, Maryliis Teinfeldt-Grins, Liisi Toom, Imbi Traat, Anita Trink, Mart Trummal, Andreas Tukmann, Alar Tuul, Maris Tuuling, Evi Tuvikene, Mati Uprus, Martin Urb, Martin Vaher, Silver Vahtre, Märt Vaidla, Jürgen Vainola, Eneli Valge, Üllar Varik, Riina Varol, Ellen Vene, Kristina Viin, Luisa Greta Vilo, Miina Vilo, Liisi Örd, Danel Ülper

Tuurid näitusel toimuvad:
21. detsembril kell 17.30
5. jaanuaril kell 17.30
Ekskursioonid viib läbi näituse kujundaja Enn Tegova.

Näitus on avatud 15. jaanuarini.

Tartu Kunstimaja lahtiolek pühade ajal:

Reede, 23. detsember – avatud 12.00–15.00
Laupäev, 24. detsember – suletud
Pühapäev, 25. detsember – suletud
Esmaspäev, 26. detsember – suletud
Laupäev, 31. detsember – avatud 12.00–15.00
Pühapäev, 1. jaanuar – suletud


Meediakajastus

Krista Piirimäe. Kunstis valitseb enesekeskne maal. Tartu Postimees, 11. jaanuaril 2023.

Merit Maarits. Ado Vabbe nimelise kunstipreemia pälvis Diana Tamane. Kultuur.err.ee, 16. detsembril 2022.

Jane Saluorg. Tartu kunsti aastanäitus peegeldab just praegust aega. Err.ee raadiouudised, 15. detsembril 2022.


On Friday, 16 December at 6 p.m. the traditional annual exhibition of Tartu art will be opened in the Tartu Art House, designed by Enn Tegova.

The selection was made by a jury consisting of Enn Tegova (chairman), Indrek Grigor, Tõnis Kriisa, Meiu Münt, Hando Tamm, Anita Trink and Martin Urb. A selection of the exhibited works is visible on the website NOBA.ac, where they can also be purchased.

Altogether, 225 authors presented their works for the exhibition with 120 artists participating:

Indrek Aavik, Urmas Aavik, Marina Aleksejeva, Piibe Arrak, Helen Bunder, Jaanus Eensalu, Eve Eesmaa, Viktor Fjodorov (1947–2022), Evi Gailit, Albert Gulk, Lemme Haldre, Mirjam Hinn, Õie Holm, Eero Ijavoinen, Sergei Inkatov, Edgar Juhkov, Ingmar Järve, Piret Jürgenson, Kairo, Maik Kalberg, Kalli Kalde, Kadri Kalve, Paavo Kangur, Markus Kasemaa, Epp Katus, Jaak Kikas, Veiko Klemmer, Natalia Kondratenko, Peeter Krosmann, Ilmar Kruusamäe, Eve Kruuse, Inge Kudisiim, Piret Kullerkupp, Lauri Kulpsoo, Artur Kuus, Toomas Kuusing, Timo Kähara, Heiki Kähr, Martin Laiapea, Olger Lehtsaar, Heikki Leis, Tea Lemberpuu, Mati Leppik, Jane Liiv, Margus Lokk, Eve Luik, Jaan Luik, Elina Madal, Ove Maidla, Jaan Malin, Epp Mardi, Margus Meinart, Lilian Mosolainen, Jane Muts, Kalle Mälberg, Maarit Mälgi, Müra 2000, Marge Nelk, Tõnu Noorits, Kaire Nurk, Kristel Oja, Eva Elise Oll, Aet Ollisaar, Rainer Palu, Priit Pangsepp, Per William Petersen, Sirje Petersen, Ingrid Ploom, Vassa Ponomarjova, Aleks Poolak, Andrus Raag, Mari-Ann Remmel, Ingmar Roomets, Martti Ruus, Teodor Ruus, Kaia Rähn, Lotta Karoliina Räsänen, Triin Sagen, Hanna Samoson, Ahti Seppet, Virve Serglov, Kristel Sergo, Regina-Mareta Soonsein, Karin Strohm, Robert Suvi, Ardo Sägi, Anna-Liisa Sääsk, Talia, Diana Tamane, Hando Tamm, Pille Tammela, Tiina Tammetalu, Edgar Tedresaar, Urmo Teekivi, Erik Teemägi, Enn Tegova, Maryliis Teinfeldt-Grins, Liisi Toom, Imbi Traat, Anita Trink, Mart Trummal, Andreas Tukmann, Alar Tuul, Maris Tuuling, Evi Tuvikene, Mati Uprus, Martin Urb, Martin Vaher, Silver Vahtre, Märt Vaidla, Jürgen Vainola, Eneli Valge, Üllar Varik, Riina Varol, Ellen Vene, Kristina Viin, Luisa Greta Vilo, Miina Vilo, Liisi Örd, Danel Ülper

Tours of the exhibition take place:
21 December at 5:30 p.m.
5 January at 5:30 p.m.
The tours are conducted by exhibition designer Enn Tegova.

The exhibition is open until 15 January.

Tartu Art House schedule during the holidays:

Friday, 23 December – open at 12–15
Saturday, 24 December – closed
Sunday, 25 December – closed
Monday, 26 December – closed
Saturday, 31 December – open at 12–15
Sunday, 1 January – closed

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.