Publikuprogramm näitustel

Jalutuskäik näitustel

Pühapäeval, 8. oktoobril kell 17:00 ootame teid taas liituma jalutuskäiguga viimast päeva avatud näitustel: suures saalis Jaan Luik „Sirutavate figuuride aed (ja teisi metamorfoosi vorme)“, väikeses saalis Hedi Kuhi „Jälle siin“ ja monumentaalgaleriis Paula Zariņa-Zēmane „Võimalused“.

Jalutuskäigul liigume läbi kolme saali ning kunstnikud ja kuraatorid räägivad näitustest ja avavad teoste loomise tagamaid.

Olete väga oodatud!


Jaan Luik : raamatuesitlus + vestlus

Laupäeval, 30. septembril kell 14.00 toimub Tartu Kunstimaja suures saalis Jaan Luige raamatu „Jaan Luik: Looming“ esitlus ja vestlus kunstnikuga. Vestlust viib läbi kunstiajaloolane Tõnis Tatar.

Seoses Jaan Luige 70. sünnipäevaga toimub Tartu Kunstimajas tema loomingut kokkuvõttev näitus „Sirutavate figuuride aed (ja teisi metamorfoosi vorme)“ ning ilmub tema esimene monograafia „Jaan Luik: Looming“, mis illustreerib Luige olulist positsiooni Eesti skulptuuri valdkonnas ja pakub ülevaadet kunstniku teostest ja tööprotsessist viie dekaadi vältel. Raamatu on koostanud Laura De Jaeger ja Johannes Luik. Lisaks sisaldab see Art Allmägi, Laura De Jaegeri, Juhani Järvineni, Kirke Kangro, KIWA, Johannes Luige ja Taavi Talve tekstilisi kaastöid.

Olete oodatud!


Kunstnikuvestlus : Paula Zariņa-Zēmane

Kutsume teid neljapäeval, 28. septembril kell 17.00 monumentaalgaleriisse kuulama kunstnikuvestlust Läti maalikunstniku Paula Zariņa-Zēmanega.

Vestlus toimub Zariņa-Zēmane isikunäituse „Võimalused“ raames. Kunstnikuga vestleb näituse kuraator Peeter Talvistu.
Juttu tuleb käimasolevast näitusest ja Zariņa-Zēmane loomingust laiemalt.


Laste kunstipäev

Tartu Kunstimaja laste kunstipäev toimub laupäeval, 23. septembril.

Kunstipäeva käigus tutvume käimasolevate näitusega. Vaatleme ja arutleme, mida näitused meile jutustavad ning mida iga näitustel osalev kunstnik on püüdnud oma loominguga väljendada. Uurime, milliseid tehnikaid ja töövahendeid kunstnikud oma töös kasutavad.
Praktilise ülesandena valmib igal osalejal oma kunstiteos, mis on näitustest ja selle teemadest inspireeritud. Seekord on fookuses skulptuur.

Kunstipäevale ootame lapsi vanuses 7–11 aastat.

Täpsem info Tartu Kunstimaja Facebooki lehel.

Laste kunstipäevade läbiviimist toetab Eesti Rahvakultuuri Keskus.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.