Publikuprogramm näitustel

Loeng näitusel „Mis värvi on täna taevas sadama kohal?“

Neljapäeval, 14. detsembril kell 17.00 toimub Tartu Kunstimaja väikeses saalis näituse „Mis värvi on täna taevas sadama kohal?“ raames Tartu Ülikooli meediauuringute professori Andra Siibaku loeng „Mis on musta kasti sees? Avades sotsiaalmeedia loogika telgitaguseid”.

Sotsiaalmeedia platvormidel toimuvat kiputakse sageli müstifitseerima. Kuna paljud platvormidel toimuvad protsessid on algoritmidest suunatud ja nende toimimisloogikat tavakasutajad ei näe ega tunne, on legend “mustast kastist” kerge tekkima. Ettekandes paotab Andra Siibak natuke selle “musta kasti” kaant ning reaal-elulistele näidetele toetuvalt “piilume”, millistest seaduspärasustest lähtuvalt need “kastid” toimivad. Ettekandes arutletakse muuhulgas selle üle, mil moel suudab sotsiaalmeedia loogika ühtmoodi tõhusalt vormida nii iga üksiku tavakasutaja kasutuskogemust kui suunata suuremaid ühiskondlikke protsesse, väärtusdiskussioone ning arusaamu.

Olete oodatud!


Laste kunstipäev

Tartu Kunstimaja laste kunstipäev toimub laupäeval, 9. detsembril.

Kunstipäeva käigus tutvume käimasolevate näitusega. Vaatleme ja arutleme, mida näitused meile jutustavad ning mida iga näitustel osalev kunstnik on püüdnud oma loominguga väljendada. Uurime, milliseid tehnikaid ja töövahendeid kunstnikud oma töös kasutavad.

Praktilise ülesandena valmib igal osalejal oma kunstiteos, mis on näitustest ja selle teemadest inspireeritud.

Kunstipäevale ootame lapsi vanuses 7–11 aastat.
Täpsem info Tartu Kunstimaja Facebooki lehel.

Laste kunstipäevade läbiviimist toetab Eesti Rahvakultuuri Keskus.


Raamatu „Kunstimaja“ esitlus

Kolmapäeval, 6. detsembril kell 16.00 toimub Tartu Kunstimaja suures saalis Rait Toompere raamatu „Kunstimaja“ esitlus. Autoriga vestleb kultuuriajakirjanik Raimu Hanson.

Rait Toompere autobiograafiliste sugemetega romaan „Kunstimaja“ tegevus viib meid okupatsiooniaja lõpu ja Eesti taasiseseisvumise alguspäevade kunstielu ning tärkava rahvavõimu telgitagustesse.

Täpsem info Tartu Kunstimaja Facebooki lehel.

Olete oodatud!


Kuraatorituur näitusel „Mis värvi on täna taevas sadama kohal?“ ja kaasaegse fotokunsti kogumiku “starter-KIT” esitlus

Laupäeval, 18. novembril kell 14.00 toimub Tartu Kunstimaja väikeses saali näitusel „Mis värvi on täna taevas sadama kohal?“ kuraatorituur ja kaasaegse fotokunsti kogumiku starter-KIT esitlus ja vestluspaneel. Tuuri ja vestlust viib läbi Kaisa Eiche.

Noorte fotokunstnike ühisnäituse „Mis värvi on täna taevas sadama kohal?“ puhul on
tegemist olulise näitusega Eesti fotokunsti kõrghariduse ajaloos, kus ajastu vaimust kantuna võtavad sõna hetkel Eesti Kunstiakadeemias ja Kõrgemas Kunstikoolis Pallas õppijad või selle hiljuti lõpetanud.

Fotokunsti kogumik starter-KIT on esmakordne nähtus taasiseseisvunud Eesti ajaloos. Tegemist on perioodiliselt ilmuva kaasaegse fotokunsti kogumikuga, mille eesmärgiks on kaasajastada, laiendada ja teha kättesaadavamaks värske eesti fotokunst.

Olete oodatud!

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.