Peterburi Uue kunsti näitus / New Art from St. Petersburg / 30. 06. – 24. 07. 2016 / Suur saal

Peterburi+uue+kunsti+näitus plakatPeterburi Uue kunsti näitus / New Art from St. Petersburg”

Peter Belõi, Shishkin-Hokusai, Vladimir Kozin, Alexander Morozov, Nikolai Vasiljev.

Kuraator Janno Bergman, koordinaator Mari Kartau

                                                                             Avamine / Opening 30.juunil kell 18:00

Näitusel osaleb 5 kunstnikku:  Peter Belõi (Пётр Белый), Shishkin-Hokusai (Шишкин-Хокусай), Vladimir Kozin (Владимир Козин), Alexander Morozov (Александр Морозов), Nikolai Vasiljev (Николай Васильев).

Peterburg on meile lähim kultuurimetropol ja samas on seda nimetatud ka meie suure ja olulise naabri –Venemaa – kultuuripealinnaks.  Venemaast, selle kunstist ja ühiskonnast ning seeläbi maailmas toimuvast arusaamiseks oleks Eesti kunstipublikule kasulik tunda seda mitmekesist kultuurivõrgustikku laiemalt. Seda eriti olukorras, kus poliitiline ja majanduslik suhtlus Venemaaga on praktiliselt katkenud ning ainsaks võimalikuks suhtluskanaliks ongi jäänud kultuur.

Peterburi kirevast kunstipildist tehtud valikus on erineva taustaga kunstnikke, keda ühendab üks Vene kultuurile omane hõrk komplekt pealtnäha vastuolulistest tunnustest: ühelt poolt terava irooniaga sotsiaalkriitika, teiselt poolt poeetiline-romantiline maailmatunnetus.

Peterburi kunstnikele on omane ka oma kultuuriruumi orgaaniline kohalolu nende loomingus, st olles küll teadlik maailmakunstis toimuvast, lähtutakse peamiselt siiski Vene kultuurist ja ühiskonnast. See annabki nende loomingule eripära ning paneb eristuma globaalsest kunstiesperantost.

Näitusel osalevad kunstnikud ei ole valitud läbi sealpoolse institutsionaalse filtri, komplekt on koostatud kuraatori uuringu ja kohapealsete pikaajaliste välitööde põhjal.

Olete lahkelt oodatud näitust külastama!

Kuraator: Janno Bergmann, 5557 9803

https://www.facebook.com/events/253839288320071/

Meedia:

Tartus näeb Peterburi uut kunsti ERR uudised 30.06.2016
Raimu Hanson “Piietrlased teevad teravat kunsti” Tartu Postimees 07.07.2016.

Rubriigid: Määratlemata. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.